17 Mayıs 2024
  • Bursa14°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

'TERÖRÜN HER TÜRÜNE ŞİDDETLE KARŞI ÇIKACAĞIZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanları toplantısında konuştu.

'Terörün her türüne şiddetle karşı çıkacağız'

14 Mayıs 2016 Cumartesi 21:17

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, hangi amaçla gelirse gelsin, insan olarak, parti olarak terörün her türüne şiddetle karşı çıkacağız." dedi.

Kılıçdaroğlu, Van'da düzenlenen il başkanları toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Van'ın kişisel tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu; ilkokula Erciş'te başladığını söyleyerek, Van'ın gönlünde özel bir yeri olduğunu anlattı.

Kılıçdaroğlu, terör sorununa değinerek, son terör olaylarından dolayı yoğun göç yaşandığını vurgulayarak, "Van yoğun göç almaya başladı. Yatacak, kalacak yerleri yok. En büyük kaygımız; nasıl Diyarbakır'ın Bağlar kenti çevreden gelen insanların oluşturduğu bölge olduysa burada da buna benzer bölgeler, kaos çıkabilir. Van kendi iç dinamiklerini kaybedebilir. Bu açıdan alınan göçlerin iyi kontrol edilmesi gibi hepimizin ortak bir görevi var." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, hangi amaçla gelirse gelsin, insan olarak, parti olarak terörün her türüne şiddetle karşı çıkacağız." dedi.

İki yüz bin kişinin son terör olaylarında mağdur olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, terör sorununu ancak CHP'nin çözebileceğini, kendilerinin dışında başka bir partinin sorunu çözemeyeceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, "Sorunun çözüm anahtarı tam demokrasi ve özgürlüklerden geçiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşları üçüncü sınıf demokrasiyi hak etmiyor. Birisi eline sopayı alacak, toplumu, vatandaşı dizayn etmeye kalkacak. Biz bu ülkeye tam demokrasi ve tam özgürlükleri getireceğiz. Bu ülkede terör sorununu da ancak biz bitireceğiz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, çağdaş bir anayasaya ihtiyaç olduğunu; 150 yıldır Türkiye'nin parlamenter sistemle yönetildiğini belirterek, şöyle konuştu: "14 yıldır memleketi tek başına yönetiyorsun. 14 yılda yapmak isteyip de yapamadığın ne oldu? İstediğin milletvekilini seçtin, istediğin adamı meclis başkanı yaptın."

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Odalar Birliği'nde konuştum. Tutturmuş illa başkan olacağım. Şunları söyledim: Bir kişi konuşacak Türkiye susacak, bir kişi konuşacak hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak ona göre milletvekilleri listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemi istiyormuş. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsin dedim. Evet, aynı şeyi yine söylüyorum. Ülkemizi seviyoruz. Bizimle aynı düşüncede olsun olmasın, bütün insanların özgürce düşüncelerini ifade etmesini istiyoruz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset