18 Mayıs 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara23°C

TBMM'DE İDAM TARTIŞMASI

CHP temkinli, MHP destek verecek

TBMM'de idam tartışması

18 Temmuz 2016 Pazartesi 16:21

Fethullahçı terör örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ile Türkiye'nin yeniden gündemine gelen idam cezası ile ilgili tartışmalar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de yankı buldu. CHP idam cezası konusunda soğukkanlı ve sağduyulu hareket edilmesini isitiyor. MHP ise idam cezasının geri getirilmesi ile ilgili AK Parti'nin getireceği teklife destek verecek.

CHP TEMKİNLİ

CHP bu konuda temkinli davranmayı tercih ediyor. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, makamında idam cezasının geri getirilmesi ile ilgili tartışmaları değerlendirdi. Gök, "İdam cezası ile ilgili olarak zaman zaman Türkiye'de tartışmalar yaşanmıştır. Bu tartışmalar idam cezasının hem uluslararası sözleşmeler hem de hukuki gerekçelerle Türkiye'de 2000'li yıllarda kaldırılması ile son bulmuştur. Bu konuda muhatap hükümettir. Hükümetin bu konuyu her türlü duygusallıktan ari bir şekilde değerlendirmesi gerekmekte olduğu çok açık bir şekilde ortadadır. Hükümetin böyle bir teklifi bizlere ulaşmamıştır, ama gündemden çıkmış olan bir konunun yeniden gündeme alınmasının ne kadar sağlıklı olacağını en iyi tartması gereken iktidar partisidir. Bu konuda çok soğukkanlı ve sağduyulu olunmalıdır" dedi.

MHP DESTEK VERECEK

MHP ise idam cezasının geri getirilmesi konusunda kararlı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, düzenlediği basın toplantısında elindeki kalemi kırakak şunları söyledi:

"Biz MHP olarak diyoruz ki vatan hainlerinin, terör elebaşlarının kalemi kırılmalıdır bu şekilde. Eğer hükümet idam cezasının tekrar geri getirilmesi için bir kanun teklifi getirirse bugüne kadar idam cezasının kaldırılmasına tek karşı çıkan MHP, elbette aziz milletimizde oluşan bu temayülü değerlendirilecektir ve karşılıksız bırakamayacaktır. Bu konuda da başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere partimizin yetkili kurumları hükümetin getireceği öneriyi değerlendirecek ve yapıcı olarak bir katkı vermeye çalışacağımız aşikardır."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset