14 Mayıs 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C

TARİHİ KALEDE YANGIN

Artuklu'da bulunan tarihi kalede bir gün arayla ikinci yangın çıktı

Tarihi kalede yangın

04 Haziran 2016 Cumartesi 23:57

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde bulunan tarihi kalede dün çıkan yangının ardından bugün de yangın çıktı. Yangın, çevrede paniğe yol açtı.

Tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan ve turizme kazandırılması için iki yıldan beri restorasyonu devam eden Mardin Kalesi'nin Zinciriye Medresesi civarında akşam saatlerinde yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan yangına ilk olarak bölgede bulunan vatandaşlar müdahale etti. Ardından çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, kaleye doğru ilerleyen alevlere müdahale etti. Bölgedeki kuru otların tutuşmasıyla geniş alana yayılan yangına Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne bağlı ekipler müdahale etmekte zorluk çekti.

Bölgenin dik ve kayalıklardan oluşması nedeniyle yangına müdahale güçlükle sağlandı. Çalılık alana da sıçrayan yangın yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü. Yaklaşık 5 dönüm otluk ve çalılık alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Dün yine aynı bölgede bulunan tarihi evlerin olduğu alanda yangın çıkmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel