17 Mayıs 2024
  • Bursa14°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ORTAK HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin içteki ve dıştaki sorunlarının sadece...

Sorunları çözmek için ortak hareket etmek zorundayız

22 Nisan 2016 Cuma 22:44

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin içteki ve dıştaki sorunlarının sadece bir partiyi ilgilendirmediğini belirterek, sorunların çözümü için STK'lar, meslek odaları ve siyasi partileri, muhalefet ve iktidar olarak ortak hareket etmek zorunda olduklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de partisinin Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Büyük Buluşma Mersin'de, Türkiye'nin geleceği için STK'lar konuşuyor, CHP dinliyor" konulu toplantıya katıldı.

Kılıçdaroğlu, bu toplantının benzerlerinin başka şehirlerde de yapıldığını ve sorunlarla ilgili 16 madde belirlendiğini anlatarak, toplantıyı yapma gerekçelerini şöyle açıkladı: "Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyor. Dışarda ve içerde derin sorunlarla karşı karşıya. Türkiye'yi bu sorunlardan kim kurtaracak? Bu sorunları nasıl aşacağız, bu sorunları çözmek sadece bir tek partinin sorunu mu? Yoksa bu sorunlar STK'ların, meslek odalarının ve siyasi partilerin ortak sorunu mu? Eğer bunlar üzerinde uzlaşma sağlıyorsak ortak hareket etmek zorundayız."

Sivil toplumun önemine ve ortak paydada buluşmanın faydasına işaret eden Kılıçdaroğlu, sorunların çözümünün bunun iyi anlaşılmasında ve uygulanmasında yattığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, basın hürriyeti konusunda ise şunları söyledi: "Davutoğlu'na da söyledim. Basın hür mü? Hangi özgürlükten bahsediyorsunuz? 12 Eylül yasaları düzeltilmedikçe demokrasi gelemez."

Kılıçdaroğlu, seçim barajı ile ilgili, "Hangi ülkede yüzde 10 seçim barajı var. Hiçbir ülkede yok. Sabah akşam milli irade demiyorlar mı bunlar. Yüzde 1 alan da gelsin."

"23 NİSAN'A, 1 MAYIS'A YASAK"

Düşünce, gösteri ve örgütlenme özgürlüğüne değinen Kılıçdaroğlu, "İnsanlar düşüncelerini özgürce ifade edebilmeli. Farklı düşüncelerin dillendirilmesi özellikle üniversitelerde olmalı. Açıkladığı akamedisyenler cezaevine, kendimize dünyaya güldürüyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu, milli bayramlarla ilgili de şöyle konuştu: "1 Mayıs yasak. 23 Nisan yasak. Bunların bu ülkelerin tarihine saygıları yok. 23 Nisan'a yasak getirilir mi ya?"

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset