28 Eylül 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara13°C

"SİZ HİÇ SİYASİLERİN ÇOCUĞUNUN ŞEHİT OLDUĞUNU GÖRDÜNÜZ MÜ ?"

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal , AK Parti döneminde terör olaylarının arttığına dikkat çekti

"Siz hiç siyasilerin çocuğunun şehit olduğunu gördünüz mü ?"

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Burcu Köksal, AK Parti döneminde terör olaylarının arttığına dikkat çekerek, “2002 yılında terörün geldiği nokta nerede, bugün terör de gelinen nokta nerede? Önce bu düşünülmeli.” dedi.

Köksal, Afyonkarahisar Merkeze bağlı Çıkrık, Beyazı ve Susuz beldelerine ziyaretlerde bulundu. Her gün 5-10 şehit cenazesi geldiğini belirten CHP Milletvekili, 13 yıl önce neredeyse sıfır terör olduğunu hatırlatarak, “Şu anda her gün şehit cenazeleri var. Her gün 5-10 çocuğumuz ne yazık ki şehit oluyor. Şehit olan çocuklarımızın hepsi gariban insanlar. Bir tane bakanın, milletvekilinin, müsteşarın, işadamının çocuğu şehit olmuyor. Hepsi bizim Anadolu'nun çocuklarıdır.” dedi.

Gelinen nokta terörün had safhada olduğunu ifade eden Burcu Köksal, ‘çözüm süreci’ deden süreçte PKK’nın doğu ve güneydoğuda mühimmat depoları yığdığını, şehirlerde yerin altına mayınlar döşediğini, artık bugün şehirleri uçurabilecek noktaya geldiğini gördüklerini ifade etti. Köksal, halkın iktidarında terör sorununun yaşanmayacağını, CHP’nin geçen 30 yılda binlerce insanın yaşamdan koparılmasına neden olan, ülkenin hala bir ateş çemberinde tutarak sağlıklı bir demokrasinin önünü tıkayan şiddeti, çatışmayı ve terörü Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya kararlı olduklarını anlattı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili, sözlerini şöyle tamamladı: “Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nin iki temel ekonomik sorunu yoksulluk ve eşitsizliktir. CHP ekonomik sorunları demokratikleşme ve hukuk devletinin geliştirilmesi ile birlikte değerlendiren bütüncül bir kalkınma yaklaşımını esas almaktadır. CHP iktidarında, bölgelerarası eşitsizlik ve kronikleşen işsizlik ve yoksulluk sorunlarının çözümü için bölgeye büyük çaplı ve üretken kamu yatırımlarının yapılması öngörülmektedir. CHP, bölgeye özel kalkınma programları hazırlamış olan tek siyasi partidir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset