18 Nisan 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

SİRKECİ POSTANE BİNASI RESTORE EDİLDİ

Sirkeci Büyük Postanesi tarihi siluetine tekrar kavuşuyor...

Sirkeci postane binası restore edildi

22 Ekim 2021 Cuma 17:02

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı hizmet veren, ulusal ve uluslararası alanda büyük başarılara imza atan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaloğlu, PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten ve davetlilerle 181’inci yılını kutladı. PTT’nin 181’inci yılı vesilesiyle, Sirkeci Büyük Postane Binasının restorasyonu kapsamında, 1927 yılına kadar asılı bulunan tuğralar ve geçmişte, kule cephelerinde bulunan Osmanlı armaları yeniden yerlerine konumlandırıldı.

Konuşmasında Sirkeci Büyük Postane binasının Türkiye tarihi için önemine vurgu yapan Karaismailoğlu, “Ülkemizin tarih ve kültür mirasları arasında bir mücevher gibi parlayan Sirkeci Büyük Postanesi’nde bulunan Padişah II. Abdülhamid ve Padişah V. Mehmet Reşat’a ait tuğra ve armaların PTT’mizin 181. yıl dönümü vesilesiyle, yeniden yerlerine konmasından büyük mutluluk duyuyorum” dedi. 

 

PTT’nin vizyonu ve tecrübesiyle Türkiye’yi yeniliklerle buluşturan 181 yıllık bir çınar olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “PTT, gücünü tarihinden alan köklü bir kurum. Geleceğe emin adımlarla yürümek için geçmişle bağ kurmanın son derece önemli olduğunu Posta ve Telgraf Teşkilatı’na bakarak bir kez daha görüyoruz. İki asra yakın bir süredir iletişim ve haberleşme alanında büyük hizmetler veren PTT’nin, pandemi döneminde de fedakârca çalışmalarıyla vatandaşımızın her zaman yanında olduğunu bir kez daha gördük” ifadelerini kullandı.

 

“Ülkemizin ihtiyaç duyduğu her an PTT milletimizin yanında oldu”

 

PTT’nin her koşulda ve şartta vatandaşın yanında yer alarak hizmet ettiğini kaydeden Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“PTT hiçbir zaman ülkemizden ve milletimizden desteğini esirgemedi. Günümüzde de kendini geliştirerek hizmetlerini vatandaşlarımıza sunmaya devam ediyor. Haziran ayında hizmete sunulan, çevre dostu e-scooter araçları ile 3 ayda toplam 450 bine yakın gönderiyi sahiplerine ulaştırdı. 6.7 milyon müşterisi bulunan PttKart hizmeti ile de PTT bünyesindeki posta çeki hesap sahiplerinin hesaplarındaki bakiyeleri, banka ATM’lerinden nakit olarak çekebilmelerine ve yurt içi/yurt dışı alışverişlerde nakit yerine kullanabilmelerine imkân sağladı. Ayrıca, Türkiye Kart projesi ile de ülkemiz genelinde tüm ulaşım araçlarında kullanılabilecek bir ulusal e-ödeme kart sistemini de vatandaşlarımıza sunacağız. PTT’nin yenilikçi bu çalışmalarının ötesinde, posta sektöründeki hizmetlerin dijital ortamda yürütecek şekilde geliştirilmesi, hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetinin artırılması amacıyla yerli ve millî imkânlarla geliştirilecek Ulusal Elektronik Posta Sisteminin kurulmasını hedefliyoruz.”

 

“PTT’nin 181. yılı vesilesiyle attığımız bu adımla tarihimizi selamlıyoruz”

 

Sirkeci Büyük Postane Binasının mülkiyetini gururla taşıyarak, yapıyı inşa ediliş amacına uygun şekilde özenle kullandıklarını kaydeden PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, “Bir kısmı müze olarak hizmet veren, Şirketimizle özdeşleşmiş bu özel yapı, tarihî siluetine tekrar kavuşuyor. Bu silueti kendine özgü ve çok daha değerli kılan tuğraların, tarihimizdeki önemli bir yeri bulunuyor. Her biri devrin büyük sanatkârları tarafından çekilmiş tuğralar, kıymeti yüksek belgelerin üstüne ve binaların dış cephelerine bir hükümdarlık nişanı olarak yerleştirilirdi. PTT’nin 181. yılı vesilesiyle attığımız bu adımla adeta tarihimizi selamlıyor ve bu güzel binayı bize miras bırakan ecdadımıza vefamızı ifade ediyoruz” dedi.

 

Millî Mücadele yıllarının güç koşullarında verdikleri hizmetlerle Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün takdir ve teveccühünü kazandıklarını hatırlatan Gülten, şu ifadeleri kullandı:

 

“Tarihimiz boyunca da her zorlukta milletimizin hizmetine koştuk. Savaş, doğal afet, salgın gibi olağanüstü her durumda insanımızın hayatını kolaylaştırırken içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde de sunduğumuz hizmetlerle devletimizin ve milletimizin övgüsünü kazandık. Tüm çalışma arkadaşlarımızla, gece gündüz demeden vatandaşlarımızın evlerine birçok hizmet götürdük, götürüyoruz. Pandemiyle mücadele günlerinde personelimizin gösterdiği özverili çalışmalar, Şirketimizin tarihinde gururla anılacaktır. Yurt içindeki etkin konumumuzun yanında, yurt dışında da ülkemizi başarıyla temsil ettik. Posta sektörünün uluslararası alanda çatı kuruluşu olan Dünya Posta Birliği bünyesinde, 2016-2021 döneminde yürüttüğümüz İdari Konsey Başkanlık görevi ile küresel posta stratejilerinin oluşmasına katkıda bulunduk. PTT Ailesi olarak; tarafsız, şeffaf, uzlaştırıcı ve iş birliğini odağa alan yaklaşımımızla sürdürdüğümüz bu uluslararası görevi başarılı şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

 

PTT’nin kurulduğu ilk günden bu yana haberleşme ve iletişim alanlarında birçok yeniliği Türkiye’ye getirdiğini vurgulayan Gülten, “181 yıldır milletimize her koşulda kesintisiz hizmet sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Bu duygular içerisinde ülkemizin göz bebeği Posta ve Telgraf Teşkilatımızın, büyük PTT Ailemizin 181. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür