19 Mayıs 2024
  • Bursa23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

ŞEHREKÜSTÜ, ARTIK ‘DEMOKRASİ MEYDANI’

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Şehreküstü'nün adını, demokrasi meydanı olarak değiştirdi.

Şehreküstü, artık ‘Demokrasi Meydanı’

21 Temmuz 2016 Perşembe 22:50

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, FETÖ Terör Örgütü'nün darbe girişimi üzerine vatandaşların toplanarak tepkilerini dile getirdiği Şehreküstü Meydanı'nın ismini "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı. Ankara Yolu'ndaki yeni Büyükşehir Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıda, 15 Temmuz günü FETÖ Terör Örgütü'nün Türkiye'de gerçekleştirdiği ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ele alındı.

AK Parti, CHP, MHP ve Demokrat Partili üyeleriyle eksiksiz toplanan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz günü yaşanan ve "Türkiye tarihinin en alçak saldırısı olarak nitelendirilen" darbe girişimini kınadı.

Meclis toplantısında AK Parti, CHP, MHP ve Demokrat Parti grup sözcüleri de söz alarak, yaşanan darbe girişimini kınadı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçede halkın darbe girişimine tepki olarak kullandığı İskele Meydanı'nın isminin demokrasi meydanı olarak değiştirilmesi yönünde teklif verdi. Bursa Valisi İzzettin Küçük, meclis üyelerinin oybirliğiyle üye seçildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet