21 Eylül 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara19°C

ŞEHİDİN NAAŞI BURSA'YA UĞURLANDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz'ın naaşı, düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Bursa'ya uğurlandı.

Şehidin naaşı Bursa'ya uğurlandı

09 Mayıs 2016 Pazartesi 13:15

Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz'ın naaşı, düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Bursa'ya uğurlandı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin bir binaya yerleştirdiği el yapımı patlayıcının (EYP) infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Poyraz için Selen Kışlası'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene; Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Nusaybin'de Fırat Mahallesi Kordon Sokak'ta bulunan binaya tuzaklanan EYP'nin patlaması sonucu, aynı olayda şehit olan uzman çavuşlar Mehmet Kılıç ve Ferhat Aktaş'ın

ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Poyraz'ın naaşı, devlet hastanesi morgundan alınıp alana getirilmesi ile başladı. Saygı duruşu ve şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından tören, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un şehit için dua okuması ile devam etti.

Şehit Poyraz'ın silah arkadaşları adına bir konuşma yapan Yarbay Kubilay Karadeniz, terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen müşterek operasyonda, arkadaşları olan şehit düşen Jandaram Uzman Çavuş Cengiz Poyraz'ı şahadete uğurladıklarını söyledi. Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan şehitlerin aralarında ayrılmadıklarını ifade eden Karadeniz, "Onlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan "bayrak', "vatan" için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun." dedi.

Törenden sonra Şehit Poyraz'ın cenazesi tören mangasındaki silah arkadaşları tarafından omuzlara alınarak ambulansa taşındı. Törenin ardından Poyraz'ın naaşı, Bursa'ya gönderildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet