RENAULT'TA DİRENİŞ BİTTİ
Renault´ta işçilerin 13 gündür devam eden üretimi durdurma eylemi sona erdi.

Türkiye'nin otomotiv devi Renault'ta işçilerin 13 gündür devam eden üretimi durdurma eylemi sona erdi. Sabah 08.00 mesaisine giren işçiler üretimi yeniden başlattı.
15 Mayıs gecesi başlayan eylem, işçilerin kendi aralarında bölünmeleri üzerine sona erdi. Fabrika yönetimi ile işçiler arasında önceki iki gün yoğunlaşan görüşmelerden sonuç çıkmamıştı. Fabrika yönetiminin, bin lira avans, 480 lira banka promosyonu ve yıl sonu 600 lira para verme teklifi, saat ücretlerinde bir ay içinde iyileştirme sözünü işçiler kabul etmemişti.
Bunun üzerine günlerdir fabrika içinde eylem yapan işçiler, dışarı çıkarak eylemi dışarıdaki arkadaşları ile birlikte sürdüreceklerini açıklamıştı. Gece ise işçiler arasında içeri girip girmeme konusunda tartışma yaşandı. Eylemi sonlandırıp sonlandırmama konusunda sandık kurularak seçim yapılmak istendi. Ancak oy kullanma işlemi tartışmalar üzerine yarım kaldı. Yaşanan bölünme üzerine işçiler sabah saatlerinde eylemi tamamen sonlandırdı.
Sabah 08.00-16-00 vardiyası fabrikaya girerek günler sonra Renault'ta üretimi başlattı. Diğer vardiyaların da iş başı yapacağı öğrenildi.
Bu arada, işçilerin sözcüsü konumundaki Metal İşçileri Birliği, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "An itibariyle Reno'da işçiler işbaşı yapmak üzere içeri girdi." şeklinde açıklama yaptı.
Renault'un ardından üretimi durdurma eylemi yapılan TOFAŞ, Coşkunöz, Mako ve Ototrim fabrikalarında anlaşma sağlanmış, işçiler daha önce işbaşı yapılmıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
OTOMOTİVDE İŞÇİ KIYIMI BÜYÜYORSendika konuyu yargıya taşıyor.
BİR FABRİKA DAHA İŞÇİ ÇIKARDIBir süre önce iş bırakma eylemi yapılan fabrikalarda işçi kıyımı sürüyor.
MAKO'DA İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADIİşten çıkarmalar Mako'ya sıçradı
TOFAŞ'TA 80 İŞÇİ DAHA ÇIKARTILDI iş durdurma eylemlerine katıldığı belirtilen 80 işçi daha işten çıkartıldı.
ANLAŞMA SAĞLANDISabah 06.45'te başlayan iş bırakma eylemi sonuçlandı.
İŞÇİLER FABRİKADAN ÇIKMADIiş bırakma eylemi devam ediyor.
TOFAŞ'TAN AÇIKLAMATofaş,Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)'na açıklama yaptı.
TOFAŞ'TAN İŞÇİLERE: İŞE GELMEYİNTOFAŞ'ta üretim durdu
TOFAŞ İŞÇİLERİNE SENDİKA DESTEĞİSabah saatlerinde başlayan üretimi durdurma eylemi devam ediyor.
TOFAŞ'TA EYLEM SÜRÜYORİşçi eylemleri yeniden başladı.
TOFAŞ YENİDEN İŞ BIRAKTIİşçilerin yeniden üretimi durdurduğu iddia edildi
VE ORADA DA İŞÇİLER KAZANDIİşçilerin görüşmesi anlaşma ile sonuçlandı.
BİR FABRİKA DAHA İŞ BIRAKTI Bursa'da dev bir tesis işçileri daha iş bıraktı.
ONLAR DA İŞ BIRAKTI"Her yer Bursa, her yer direniş" şeklinde sloganlar yükseliyor.
EYLEM BİTTİ, HÜZÜN SÜRÜYOROyak Renault'ta işçilerin 12 günlük eyleminden sonra fabrikada işler normale döndü.
RENAULT: HAYIRLI OLSUNRenault´ta 12 gün süren iş bırakma eylemlerinin sona ermesi yazılı bir açıklamayla duyuruldu.
RENAULT'TA DİRENİŞ BİTTİRenault´ta işçilerin 13 gündür devam eden üretimi durdurma eylemi sona erdi.
O FABRİKA DA İŞ BIRAKTI2012 yılından beri aynı maaşla çalıştıklarını Söylediler
RENAULT'TA DİRENİŞ BİTTİ Sabah işbaşı yapıldı.
SONUÇ YOK! Dün gece başlayan ve sabaha karşı biten görüşmeden yine sonuç çıkmadı.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış