21 Mayıs 2024
  • Bursa17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

PKK'NIN ÇOCUK İSTİSMARI TESCİLLENDİ

PKK terör örgütünün kırsal kadrolarının yaklaşık yüzde 40'ının 18 ...

PKK'nın çocuk istismarı tescillendi

07 Mayıs 2016 Cumartesi 10:57

PKK terör örgütünün kırsal kadrolarının yaklaşık yüzde 40'ının 18 yaşın altında olduğu, yüzde 10'a yakın oranının da 15 yaşın altında örgüte katıldığı belirtildi. KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan'ın ise örgütteki küçük yaştaki kadın militanları istismar ettiği ve bu şekilde çekilmiş samimi fotoğraflarının bulunduğu ifade edildi.

Genelkurmay Başkanlığı bilgilendirme notlarına göre, örgüt kamplarında bulunan çocukların birçoğu KCK ve gençlik yapılanması YDG-H aracılığıyla kandırıldı, çocuklar önce sempatizan, ardından dağlardaki kamplara götürülerek terörist yapıldı. Şehirlerde güvenlik güçlerine taş, molotof ve demir bilye atarak çatışma ortamına hazırlanmaya başlayan çocukların bir süre sonra örgütün bazı kademelerindeki yöneticiler tarafından izlendiği ve aktif olanların beyinleri yıkanarak ya da zor kullanılarak dağlardaki kamplara götürüldüğü aktarıldı.

Hakkari/Yüksekova'daki operasyonlarda, Nisan 2016'da bir örgüt mensubunun üzerinde ele geçirilen ajandada bulunan bilgilerin, örgütün 18 yaşından küçük çocukları silahlandırarak çatışmalara dahil ettiğinin anlaşıldığı belirtildi. Hava harekatında öldürülen Vedat Yoldaş isimli Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubunun yanında 9 ve 11 yaşlarında iki korumasının olduğunun anlaşıldığı ifade edilen raporlarda, 13 yaşında olan bir BTÖ mensubunun Balkayalar Dağı bölgesinde yaşları 9-15 arasında olan 20-30 BTÖ mensubunun bulunduğunu ifade ettiği bilgisine yer verildi.

Öte yandan KCK Yürütme Konseyi üyesi Abbas kod adlı Duran Kalkan'ın, küçük yaştaki bayan teröristlerle çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu, şahsın küçük yaştaki kızlarla uygunsuz fotoğraflarının da elde edildiği, ancak yayınlanamayacak türden olmaları nedeniyle paylaşılmadığı ifade edildi.

PKK'nın çocuk istismarı tescillendi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel