19 Nisan 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

PİETRO ROFFİ TÜRKİYE'DE

İzmir Senfoni Orkestrası ile ilk konserini verdi...

Pietro Roffi Türkiye'de

13 Ekim 2022 Perşembe 11:34

Avrupa'nın ve Dünya'nın en prestijli konser salonu ve tiyatrolarında sahne alan ünlü İtalyan akordeon sanatçısı Pietro Roffi 12 Ekim'den itibaren Türkiye'de 6 konserlik bir turneye çıkıyor.

Dünya'nın en seçkin akordeon ustalarından biri olarak kabul edilen Roffi, 6 şehirde büyük orkestralar eşliğinde Türkiye'de sahne almaya başladı.

Solist olarak oda ve senfoni orkestraları ile beş kıtada yüzlerce konser veren Roffi, Türkiye'deki ilk konserini 12 Ekim günü Ahmed Adnan Saygun Orkestrası ile İzmir Büyükşehir Kültür Merkezinde verdi. İkinci konserini Çukurova Senfoni Orkestrası ile Adana Konser Salonunda verecek olan sanatçı, 16 Ekim'de İstanbul'da Cemal Reşit Rey Salonunda, CRR Genç Oda Orkestrası ile sahne alacak.

İtalyan Büyükelçiliği himayesinde, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi'nin organize ettiği konserler dizisi çerçevesinde, Pietro Roffi, 17 Ekim Pazartesi günü vereceği bir konser ile İtalyan Dil Haftasının açılışını da yapacak. Türkiye'de 23 Ekim'e kadar kalacak olan sanatçı son iki konserini 20 Ekim'de Devlet Senfoni Orkestrası ile Bursa'da ve 22 Ekim tarihinde de Ankara Senfoni Orkestrası ile verecek.

İlk kez Türkiye'ye gelmekten büyük heyecan duyduğunu belirten sanatçının repertuarı klasik müzikten tango'ya, kendi bestelerinden film müziklerine kadar uzanıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür