'PARALAR SARAYLARA GİTTİ BURSA YİNE ÇIRAK ÇIKTI'
“AKP’li 10 Milletvekili Ankara’da ne iş yapıyor?”

20 Ocak 2021 Çarşamba 11:13
-İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Yenişehir’e yapılacağı söz verilen Otomobil Test Merkezi’nin, bu yıl da yatırım programına alınmamasına isyan etti. Türkoğlu, “Bütçede, yazlık kışlık da dahil olmak üzere saraylara tam 448 milyon 600 bin TL ek ödenek ayrıldı. Yani bunun için para var, Bursa’ya yok, öyle mi? Yazıklar olsun” dedi.
-Bursa’nın tüm zamanların en büyük sahipsizliğini yaşadığını söyleyen Türkoğlu, “Koskoca kente yine üvey evlat muamelesi yaptılar, bu şehri yönetenler de utanmadan seyirci kaldı. Soruyorum, AKP’li 10 Milletvekili Ankara’da ne iş yapıyor?” diye sordu.
RESMEN YATIRIM SKANDALI
İYİ Parti Bursa Teşkilatı olarak kısa bir süre önce Yenişehir’de, Otomotiv Test Merkezi için tahsis edilen bölgede eylem yaptıklarını hatırlatan Türkoğlu, “Öğrendik ki, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 2021 yatırım programına da alınmamış. Bunun adı tam anlamıyla bir yatırım skandalıdır ve Bursalılar ile resmen alay etmektir” şeklinde konuştu:
Türkoğlu’nun açıklaması aynen şöyle:
“Otomobil Test Merkezi’nin Yenişehir’e yapılacağının sözü tam 7 yıl önce verilmişti. Hem Bursa’ya, hem Yenişehir’e, hem de ülkemize maddi manevi kazanımlar getirecek olan Test Merkezi’nin 2021 yılı yatırım programına da alınmaması, Bursa’yla ve Bursalılarla resmen alay etmektir.
BUNUN ADI SAHİPSİZLİKTİR...
Bursa’ya ve Yenişehir’e devlet adına verilen sözün tutulmaması, bu şehrin tam bir sahipsizlik yaşadığının ibret vesikası olmuştur. Planlaması 2014 yılında yapılan, kararı 7040 sayılı resmî gazetede yayınlanan, kamulaştırması da 2015 yılında tamamlanan bu yatırım, hangi gerekçeyle programa alınmamıştır?
AKP’nin bu kentte tam 10 milletvekili var, bu arkadaşlar Ankara’da ne iş yaparlar ve Bursa’ya geldiklerinde veya Yenişehir’e gittiklerinde vatandaşların yüzüne nasıl bakacaklar?
Oysa ki aynı bütçede, Cumhurbaşkanlığı için yapılan Marmaris’teki yazlık saray ile Ahlat’taki kışlık saraya ve devam eden diğer projelere tam 448 milyon 600 bin TL daha ek ödenek ayrıldı. Yani saraylar için milyonlarca liraya bütçede yer var, bu ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtaracak adeta can suyu niteliğindeki Otomobil Test Merkezi yatırımı için ise tek kuruş yok, öyle mi?
BURSALILAR BUNU AFFETMEZ!
Bursalılar, bu aldatılmışlığı asla affetmeyecektir, bilesiniz.
Zira yalanlarınız kronolojik olarak aynen şöyle tarihe geçti:
Kamulaştırmanın yapıldığı 2015 yılının sonunda temelinin atılacağını açıklamıştınız, sözünüz havada kaldı.
Yenişehir’in Çardak Mahallesi yakınlarında planladığınız yatırım için 2 Aralık 2017'de, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Savunma Sanayi Destekleme Fonu İşbirliği arasında protokol imzalayarak tekrar bir söz vermiştiniz. O sözünüz de uçtu gitti.
Hatta dönemin Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nin katılımıyla gerçekleşen imza töreninde, bu haberi kamuoyuna, ‘Bursa ve Yenişehir’e Büyük Müjde’ olarak açıkladınız. Ne var ki, büyük müjde, büyük yalan oldu.
Yerli otomobil fabrikasının Gemlik'e inşa edilmeye başlandığı anda Yenişehir için daha büyük önem arzeden Otomotiv Test Merkezi’nde, tam 13 pist ile 7 de laboratuvar bulunacağını öve öve bitirmiyordunuz?
Dahası projeye, TSE ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın yanı sıra TÜBİTAK’ın da dahil olduğunu kasıla kasıla anlatıyordunuz?
Hepsi birer balon olup patladı.
BURSA’NIN UMUDU ÇALINDI!
Bitmedi!
Gemlik başta olmak üzere Türkiye’de ve yurt dışında üretilen otomobillerle, savunma sanayi için üretilen askeri araçların testlerinin de Yenişehir’de yapılacağını, bu şekilde her yıl ülkemize milyonlarca liralık dövizin kazandırılacağını adeta böbürlenerek söylüyordunuz?
Test merkezinin Türkiye'de ilk, dünyada ise 7'nci Oto Test Merkezi olacağına da vurgu yapmış, Yenişehir sınırları içindeki 4300 dönümlük alanda arazi bütünleştirme, istimlak gibi sorunları da gidererek, araziyi yatırıma hazır hale getirdiğinizi de anlata anlata bitiremiyordunuz.
Peki ne oldu şimdi?
Yenişehirlilere ve Bursa’ya verilecek cevabınız var mı?
Bir şehre devlet adına verilen bir sözün yetine getirilmemesinin ne anlama geldiğini biliyor musunuz?
Bu sahipsizliğin hesabını Bursa’ya hanginiz verecek; bekliyoruz, çıksın ortaya!
Bursa’nın umutları ne yazık ki bir kez daha çalınmıştır ve bu olay ‘Yenişehir’de Yatırım Skandalı’ olarak kent tarihindeki yerini almıştır.
İYİ Parti Bursa Teşkilatı olarak, Bursa’ya yapılan bu haksızlığı ve özellikle de Yenişehir’e yapılan bu saygısızlığı asla unutmayacağız, unutturmayacağız.”
Bursalı dağcı, Cilo Dağı’nda kaybolduBursalı dağcıdan 3 gündür haber alınamıyor17 Temmuz 2026 Cuma 13:16BURSA MANŞET
649 yıllık gelenek Babasultan’da yaşatıldıBursa’da 649 yıllık Geyikli Baba geleneği yaşatıldı17 Temmuz 2026 Cuma 13:14BURSA MANŞET
Millet Bahçesi’ne estetik dokunuşBursa Büyükşehir Belediyesi, Millet Bahçesi’nde bakım ve onarım ihtiyacı bulunan yürüyüş ve koşu yolunu sil baştan yeniliyor.13 Temmuz 2026 Pazartesi 15:27BURSA MANŞET
Şehitliğe anlamlı ziyaretHükümlü ve cezaevi personelinden şehitliğe anlamlı ziyaret13 Temmuz 2026 Pazartesi 15:26BURSA MANŞET
Biba'dan yol çalışmalarına incelemeBaşkan Vekili Biba, ulaşıma nefes aldıracak projeleri inceledi13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:47BURSA MANŞET
Bursa'da meyvede tekleme dönemi *Tonlarca meyveyi koparıp günde 1500 lira kazanıyorlar13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:41BURSA MANŞET
Baba ve kızları ölümden döndüDenizde dubaların dışına çıkan baba ve iki kızı ölüm tehlikesi atlattı13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:38BURSA MANŞET
Nilüfer ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kesintisiBUSKİ'den uyarı geldi...13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:35BURSA MANŞET
Altın Karagöz sahibini bulduBiba: "Misafirlerimiz ülkelerine döndüğünde, şehrimize dair güzel hatıraları da yanında götürecek "13 Temmuz 2026 Pazartesi 13:34BURSA MANŞET
Kontrolden çıkan araçlar refüjde sıkıştıOrta refüje saplanan iki araç bariyerlerin arasında sıkıştı11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:46BURSA MANŞET
Kestel’de orman yangınıBölgeye sevk edilen ekipler, alevleri kontrol altına almak için çalışma başlattı.11 Temmuz 2026 Cumartesi 16:41BURSA MANŞET
Bursa'da dehşet: Eşini iple boğarak öldürdüUykudaki eşini iple boğarak öldürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 15:00BURSA MANŞET
Bursa'da zehir tacirlerine darbe600 Litre Etil Alkol Ele Geçirildi11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:55BURSA MANŞET
Mudanya'da aileler birbirine girdi!Bursa’da aileler arasında meydan muharebesi kamerada11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:49BURSA MANŞET
Örnekköy kavşağında feci kazaArkadaşları hastaneye akın etti11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:41BURSA MANŞET
Bursa'da 24 plajın su kalitesi açıklandıBursa’nın sahillerinden sevindiren haber11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:36BURSA MANŞET
Motosikletini polisin üzerine sürdü: 2 yaralıDur ihtarına uymadı, motosikletini polisin üzerine sürdü11 Temmuz 2026 Cumartesi 14:32BURSA MANŞET
BURFAŞ'tan CHP'ne 5 milyonluk ihtar!BURFAŞ'tan CHP Bursa İl Başkanlığı'na 5 milyon liralık ödeme ihtarı10 Temmuz 2026 Cuma 13:59BURSA MANŞET
İznik'te maviyemiş hasadı başladıOrganik maviyemişte hasat zamanı10 Temmuz 2026 Cuma 13:52BURSA MANŞET
33 yıl kesinleşmiş cezası bulunan kadın yakalandıHırsızlık hükümlüsü operasyonla yakalandı10 Temmuz 2026 Cuma 13:49BURSA MANŞET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.