15 Mayıs 2024
  • Bursa22°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

OTOGARDA ÇATIŞMA: 3 ŞEHİT

Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde üst araması yapmak isteyen polislere şüpheli şahıslarca ateş açıldı.

Otogarda çatışma: 3 şehit

11 Temmuz 2016 Pazartesi 05:29

Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde üst araması yapmak isteyen polislere şüpheli şahıslarca ateş açıldı. Çıkan çatışmada yaralanan 5 polisten 3'ü şehit oldu. Polise ateş açan saldırganlardan birinin uzman çavuş, diğerinin ise oğlu olduğu belirtildi.

Olay, gece saatlerinde Esentepe Mahallesi'nde bulunan şehirlerarası otobüs terminalinde gerçekleşti. İddiaya göre; polis, Cizre'ye bilet alan 2 kişiye önce kimlik sordu, sonra çantalarını aramak istedi. Bu sırada uzman çavuş olduğu öğrenilen şüpheli şahıs, belinden çıkardığı tabancayla polislere ateş açtı. Açılan ilk ateşte 2 polis memuru yaralandı. Saldırgan, daha sonra yaya olarak olay yerinden kaçtı.

Olay yerine çok sayıda Özel Harekat, resmi ve sivil polisler sevk edildi. Karaköprü semtine kaçan şüpheliyle polisler arasında çatışma yaşandı. Burada çıkan çatışmada 3 polis daha yaralandı. Yaşanan çatışma sırasında şüpheli, üzerinde taşıdığı tabancayla başına ateş ederek intihara kalkıştı. Yaralanan 5 polis ve saldırgan, olay yerine gelen ambulanslarla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan polislerden 3'ünün hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Öte yandan kimlik sorulan diğer şüphelinin ise uzman çavuşun oğlu olduğu öğrenildi.

Otogarda çatışma: 3 şehit

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel