06 Mayıs 2024
  • Bursa7°C
  • İstanbul10°C
  • Ankara7°C

OSMANGAZİ BELEDİYESPOR'DA MAAŞ KRİZİ!

Osmangazi Belediyesporlu sporcular, aylardır maaş alamıyor...

Osmangazi Belediyespor'da maaş krizi!

04 Mart 2019 Pazartesi 19:52

Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde mücadele eden Osmangazi Belediyespor oyuncuları, aylardır maaş alamıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın söz vermesine karşın maaşlarının ödenmediğini belirten sporcular, "Çok zor durumdayız. Telefon faturalarımızı bile ödeyemiyoruz." diye konuştular.
 
Bursa haber...
 
Osmangazi Belediyesi'ne bağlı Osmangazi Belediyespor'da ekonomik sıkıntı yaşanıyor. Mustafa Dündar'ın başkanı olduğu kulüpteki lisanslı sporculara 4 aydır maaş ödenemiyor. Kadın Hentbol Takımı sporcularının asgari ücretten oluşan maaşları bile verilmiyor.
 
Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde Bursa'yı temsil eden tek takım olan Osmangazi Belediyespor Kadın Hentbol Takımı sporcuları, geçen yılın Kasım ayından beri maaşlarını alamadıklarına dikkat çektiler.
 
KAMYONCU TESİSLERİNDE YEMEK
 
Bursa Bakış'a yaşadıkları sorunları anlatan kadın sporcular, her türlü imkansızlığa rağmen, Süper Lig'de mücadele ettiklerini belirterek, ilgisizlikten şikayet ettiler.
 
Yazlık eşofman ve 2 yıllık toplarla maçlara hazırlandıklarını kaydeden sporcular, "Süper ligin en gariban takımıyız. Doğru düzgün malzememiz bile yok. Kulübün masörü yok. Ankara, İzmir gibi deplasman maçlarına günübirlik gidip geliyoruz. Deplasman için sadece 15 TL yemek ücreti veriliyor. Su ücreti bile ödenmiyor. Ucuz olduğu için kamyoncu tesislerinde yemek yiyoruz. Sakatlandığımızda tedavi masraflarını da cebimizden ödüyoruz." diye konuştular.
 
 
ANTRENMANA ÇIKMADILAR
 
Aylardır maaş ödenmeyerek mağdur edilen sporcular, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile yaptıkları telefon görüşmesinden de sonuç alamayınca, bugün antrenmana çıkmadılar. Antrenman saatinde Dikkaldırım Spor Salonu'na giden sporcular, antrenmana çıkmayarak yönetimi protesto ettiler.
 
Dündar'ın kendilerine söz vermesine rağmen maaşlarının yatırılmadığını ifade eden Osmangazi Belediyesporlu oyuncular, şöyle devam ettiler:
 
"İçinde yer aldığımız süper ligdeki tek bir sporcunun aldığı ücret, bizim 15 kişilik ekibimizin maaşından bile daha yüksek. Bizler ise asgari ücretli sporcularız. Maalesef o bile ödenmiyor. Aylardır zor durumdayız. Bazı arkadaşlarımız kirasını ödeyemiyor, faturasını ödeyemediğimiz için bazılarının telefonu kesildi. Bizler yoksul mahallelerden yetişen sporcularız. Ailemizi geçindiriyoruz. Bir arkadaşımız okula gidemediği için okulu uzadı. Biz tüm bunlara rağmen mücadelemizden taviz vermiyor ve takımımızı en iyi yerlere taşımak istiyoruz. Sizin aracılığınızla Mustafa Dündar'a sesleniyoruz. Lütfen bizi daha fazla mağdur etmesinler. Maaşlarımızı bir an önce ödesinler."
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet