28 Eylül 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara13°C

'ORMAN ARSASI RANT ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR'

BBP MKYK Üyesi Mehmet Efe, belgelerle açıkladı.

'Orman arsası rant alanına dönüştürülüyor'

BBP MKYK Üyesi Mehmet Efe, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'nün resmi yerinin, imar planında resmi kurum alanıyken meclis kararıyla ticaret, turizm ve konut alanı olarak değiştirilerek rant oluşturmak istediğini söyledi. Efe, BBP Denizli milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında, belediyenin plan değişikliklerini "imar terörü olarak" değerlendirdi.

BBP'li Efe, konuşmasında, "Önceden Denizli Belediyesi'ni idare edenlerin, şehrin nefes alması için daha fazla yeşil alanla milleti kucaklaştırma oranında vaatleri vardı. Bununla ilgili birtakım çalışmalar yapıldı. Şehiriçindeki kamu binaları ve okullarımız, şehrin kenarlarına taşındı ama o bölgelerde şu ana kadar bir faaliyet görülmemişti. Gördük ki İstiklâl Mahallesi'nde olan Orman dairesinin olduğu alanı, halkın yararlanacağı park, yeşil alan olması gerekirken tamamen ticaret, turizm ve konut amaçlı plan yaptığını görmekteyiz. O bölgede oturan vatandaş olarak itiraz ettim. İtirazımız, geçtiğimiz mecliste reddedildi. Bunu yargıya taşıyacağız." dedi.

Denizli Belediyesi'ne devredilen eski Orman Bölge Müdürlüğü arazisini ranta dönüştürmek için çalışmalar yapıldığını iddia eden Efe, "Bu bölgenin yoğunluğu arttırılarak, tamamen ranta dönüştürülmek için plan tadilatı yapılmıştır. Bu plan, yapım ilkelerine de aykırıdır, çünkü planlama yapılırken bu bölgede ne kadar insan yaşayacağı, ne kadar araç olacağı, ne kadar iş alanı olacağı başlangıçta planlanır, ona göre otopark hazırlanır. Onun için teknik altyapısı hazırlanır. Bu plan, bu yoğunluğu kaldırmaz. Bu aslında tamamen bir imar talanı, rantı ve bana göre bir imar terörüdür." diye konuştu.

Bölgede yaşayacak insan sayısının, bir plan değişikliğiyle üç katına çıkarılacağını söyleyen Mehmet Efe, "Burada örneğin 500 kişi yaşayacakken siz bu bölgeye, 2 bin kişi yaşayacak şekilde imar yapıyorsunuz. Burada teknik olarak da ne yollar kaldırır, ne kanalizasyon, ne de su ihtiyacı karşılanır. Teknik altyapıların tekrar yenilenmesi getirir, bu da ayrı bir yüktür." şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset