ÖNCELİK EKONOMİ!
Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin belirleneceği seçimler geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirildi.

27 Haziran 2018 Çarşamba 12:44
Oylamayla birlikte yeni bir yönetim sistemine de geçildi. Yeni dönemde iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının beklenti ve taleplerini sorduk. Ekonomiye ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen temsilciler, reform ve teşvik paketleri ile desteklenmesini, yatırım, üretim ve ihracata ağırlık verilmesi gerektiğini dile getirdiler. İşte yeni dönemden beklentiler….
ATILIM DÖNEMİ...
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay:
Yeni hükümet sistemiyle ülkemiz yeni bir atılım döneminin kapılarını aralamış oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlemeyi sürdürecek Türkiye’miz, daha hızlı ve kararlı adımlar atacak. Siyasi istikrarın güçlenmesi, daha da güçlü bir ekonominin önünü açacak. Artık önümüzde ülkemiz ve milletimiz için belirsizliklerin ortadan kalktığı bir dönem var. Yeni yatırımlarla birlikte üretimden ihracata, sanayiden istihdama kadar her alanda güçlü bir Türkiye için yeni bir sürece başlamış oluyor. Ülkemiz ve milletimiz için çok daha parlak bir geleceği birlikte inşa edeceğiz.
YENİ YATIRIMLARA ODAKLANMALIYIZ...
Yeni hükümetin göreve başlamasıyla birlikte en kısa sürede üretime, ihracata, yeni yatırımlara odaklanmamız çok önemli. İş dünyamızda heyecan oluşturan yeni reformların ve teşvik paketlerinin önümüzdeki dönemde de hayata geçirileceğine inanıyor, ülkemizin sürdürülebilir büyüme yolculuğunun daha sağlam adımlarla devam edeceği bu dönemin kentimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
SORUNLARIN ÇÖZÜLME ZAMANI...
Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD)Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay:
Artık kazananların halkın beklentilerini karşılama dönemine girilmiştir. Artan döviz kurları, dış borç ve üretimde yaşanan sıkıntılara yapısal çözümler bulma dönemine girilmeli. Yeni bir sistemle hükümet edecek olan yeni iktidar, önündeki 5 yılı iyi değerlendirmeli ve vakit kaybetmeden üretimi artıracak çözümleri hayata geçirmelidir. İş dünyası olarak en büyük beklentimiz, eğitilmiş iş gücünün artırılması, tarımın daha da çok desteklenmesi ve üretimin önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Bunların sağlanmasıyla oluşacak güçlü ekonomiye sahip Türkiye’nin, terör sorununu da çözeceğine inancımız tam.
ANA GÜNDEM EKONOMİ...
Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Baran Çelik:
Seçim sürecinin tamamlanmasının Türkiye ekonomisine pozitif katkı yapacağına inanıyoruz. Yeni dönemde ekonomik istikrarın korunması ana gündem maddesi olmalı. Öngörülebilirlik ve ekonomik reformlara öncelik verilecek olması; otomotivden hazır giyime, tekstilden gıdaya tüm sektörlerimiz açısından büyük önem taşıyor. Bu sayede inanıyoruz ki üretim, yatırım, ihracat ve istihdam açısından daha parlak bir gelecek bizleri bekliyor olacak.
KOORDiNASYON VE VERiM ARTACAK...
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ:
Yeni sistemin iş dünyasına büyük avantajlar sağlayacağına inanıyorum. Türkiye’de karar alma süreçleri hızlanacak, güven ve istikrar ortamının daha sağlam tesis edileceği bir döneme heyecanlı bir başlangıç yapılacak. Bugün adım attığımız yeni sistem ile bakanlıklar arasındaki koordinasyon artacak ve kamu verimliliği üst seviyelere yükselecek. Yeni sisteminin sağladığı istikrar ve güven ile yatırımlar hızlanacak. Böylece hem üretim, hem istihdam, hem de ihracatımız artacak. İş dünyası olarak ülkemizin 2023 hedeflerine daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Küresel rekabetin giderek arttığı günümüz koşullarında, üretim ve ihracat maliyetlerinin azaltılması, reel sektörün üzerindeki yüklerin indirilmesi, girdi maliyetlerinin makul seviyelere çekilmesi öncelikli hedeflerimiz olmalıdır.
HERKES İŞİNE ODAKLANSIN...
Milletimizin daha zengin ve müreffeh olmasının yolu huzur ve istikrardan geçer. Çünkü huzur ticareti, ticaret zenginliği getirir. Bunun için artık hepimizin günlük çalkantılardan sıyrılıp işine odaklanması lazım. Yatırımların artarak devam edebilmesi için küresel koşulların zorlaştığı ve rekabetin arttığı bu günlerde, yatırımcıların sorunlarına öncelikli olarak ele alınması en büyük temennimizdir.
TOPLUMSAL UZLAŞMA İLE REFORMLAR...
Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Başkanı İpek Yalçın:
Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan ve yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) tebrik ediyoruz.
BEKLENTİLER:
Bundan sonraki süreçte Türkiye’ye yakışacak, toplumsal uzlaşma ile reformların gerçekleşmesini ve örnek teşkil edecek demokratik ortamın sağlanmasını temenni ediyoruz.
İş dünyası olarak öncelikli beklentilerimiz; yüksek enflasyon ve cari açığın çözümüne yönelik ekonomik reformlar, OHAL’in kaldırılması, Türkiye’nin en önemli güçlerinden kadının ekonomik olarak güçlendirilmesi ve istihdamının arttırılmasına yönelik köklü bir reform, inovasyon odaklı teknolojik büyüme ve günün koşullarına uygun eğitim reformu ve nitelikli iş gücü planı.
BELİRSİZLİKLER SON BULSUN...
Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan:
Artık millet sözünü söylemiştir. Demokrasilerde milletin sözünün üstüne söz yoktur. Milletimizin kararından sonra artık ekonomiye, ekonomik sorunların çözümüne çok hızlı bir şekilde odaklanmalıyız. Önümüzdeki süreçte belirsizliklerin son bulacağına, iç ve dış teröre karşı daha sağlam adımlar atılacağına ve ekonominin rayında gideceğine inanıyoruz.
EKONOMi VE YAPISAL REFORMLAR...
Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayici İş Adamları Derneği (BATISİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er:
Adeta demokrasi bayramı olarak gerçekleşen 24 Haziran seçimlerinde halk, istikrar ve güvenden yana tavır alarak, iradesini açıkça ortaya koymuştur. Bu seçimin kazananı Türk milletidir. Artık vakit, ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanma vaktidir. Şimdi hep birlikte üzerimize düşeni yaparak Türkiye’yi hedeflerine daha güçlü yürüyen bir ülke yapmalıyız.
KÜRESEL GÜÇ OLMA HEDEFİ...
Bebe Çocuk Konfeksiyon Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız:
24 Haziran 2018 seçimleriyle birlikte Türkiye, her alanda çok daha hızlı kararlar alıp, uygulayabilen, hedeflerine hızla yürüyebilen bir konuma yükselmiştir. Seçim sonuçlarının Türkiye’nin küresel bir güç olma hedefine ciddi anlamda katkı koyacağını düşünüyoruz.
SİYASAL VE EKONOMİK İSTİKRARİ...
Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı: Türk halkı siyasal istikrarın olmadığı bir yerde ekonomik istikrarın ve güvenin mümkün olamayacağı bilinciyle tercihini kullandı. Bu yeni dönemde Türk iş dünyası olarak hepimiz daha çok çalışmalı ve üretmeliyiz.
PiYASALARA OLUMLU ETKİ...
Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biliktü:
Tercihler istikrardan yana kullanıldı. Sonuçlar iş dünyasını rahatlatmıştır ve piyasaları da olumlu etkileyecektir. Özellikle Meclis aritmetiğinin de uyum içinde çalışma açısından ülkemizin yararına olmuştur.
ŞİMDİ ÇALIŞMA VAKTİ...
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Başkanı Mustafa Gürses:
Halkımız bu seçimde de güçlü Türkiye’den, güçlü liderden, istikrardan, adaletten ve kalkınmadan yana oyunu kullanmıştır; hayırlı uğurlu olsun. Şimdi vakit, meselemiz Türkiye’dir diyerek ülkemiz için canla başla çalışma vaktidir.
ÜRETİCİ VE İHRACATÇILARA GÜÇLÜ BİR MOTİVASYON...
Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç:
24 Haziran seçimleri, katılım oranın yüksekliği ve büyük tartışmalar yaşanmadan huzurlu ve sakin bir şekilde tamamlanması ile ülkemiz adına bir demokrasi başarısı olarak kayda geçmiştir. Türk halkının vakur duruşu ve feraseti ile özgür iradesini sandığa yansıttığı bu seçimlerden başarı ile çıkan ve ilk kez tecrübe edeceğimiz yönetim sisteminin ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı şahsım ve yönetim kurulu adına tebrik ederim. Halkımızın güçlü bir yürütme için yeşil ışık yaktığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, dünyanın dört bir yanında ticari varlığını güçlendirerek sürdürmek isteyen üretici ve ihracatçılarımız olarak bizlere, gelecek hedeflerimize ulaşmak adına güçlü bir motivasyon kazandırmıştır.
2018 yılının ilk beş ayına ait veriler göstermektedir ki; Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunun kırılmasının hedeflendiği bu yılda mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörünün taşıyıcı rolü önemini hızla arttırmaktadır. Bizler hâli hazırda güçlü olduğumuz pazarlar ile derinleşmek ve yeni girmek istediğimiz pazarlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştireceğimiz atılımlarla sektörümüzün etkinliğini daha da arttırmak istiyoruz.
YENİ REKORLARA İNANIYORUZ...
Son 10 yılda Türkiye ile birlikte büyüyen sektörümüzün, seçim sonrası oluşan güçlü yürütme ve güçlü meclis tablosu ile devamı sağlanan siyasi ve ekonomik istikrar ikliminde, gerek iç pazarda, gerekse ihracatta yeni rekorlar kırarak, çok daha başarılı olacağına inanıyoruz.

Bursa Büyükşehir'de kışa hazırlık tatbikatıBursa Büyükşehir Belediyesi, kış koşullarının kent yaşamı üzerindeki olası etkilerine karşı hazırlıklarını güçlendirmek amacıyla AKOM öncülüğünde masa başı tatbikatı gerçekleştirdi.19 Aralık 2025 Cuma 10:16BURSA MANŞET
Bursa'da halat koptu, kepçe düştüBursa'da vinçten düşerek maddi hasar gören iş makinesinin düşme anına ait görüntüler ortaya çıktı. Olayda şans eseri yaralanan olmadı.19 Aralık 2025 Cuma 10:00BURSA MANŞET
Bursa'da yaşlı adam metruk binada ölü bulunduBursa’nın Mudanya ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde metruk bir evde yaşayan Adem E.(80), ölü bulundu.19 Aralık 2025 Cuma 09:57BURSA MANŞET
Bursa’da hava kirliilği alarm veriyor! İşte en kritik 3 ilçe...Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın hava kirliliği açısından büyük bir risk altında olduğunu belirtti.19 Aralık 2025 Cuma 09:35BURSA MANŞET
Bursa'da emanet verdiği araç kurşunlandıBursa'nın İnegöl ilçesinde arkadaşına emanet ettiği otomobili, görmeden geri alan kişi sabah kalktığında gözlerine inanamadı. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede, otomobilinin arkadaşındayken kurşunlandığını öğrenen kişi, ikinci şoku yaşadı.19 Aralık 2025 Cuma 09:33BURSA MANŞET
Bursa'da anlamlı yardım! Binden fazla kişinin faturasını ödediTürkiye'nin farklı bölgelerinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal dayanışma örnekleri artarak devam ediyor. Bu kapsamda Bursa'da yaşayan yardımsever bir iş insanı, destek ihtiyacı bulunan abonelerin elektrik faturalarını ödedi.19 Aralık 2025 Cuma 09:30BURSA MANŞET
Bursa'da kafelere sigara denetimiBursa'nın İnegöl ilçesinde Kaymakam Eren Arslan ve beraberindeki heyetle kafelerde sigara denetimi yaptı.19 Aralık 2025 Cuma 09:27BURSA MANŞET
Bursa'da korkutan yangın!Bursa'da bir apartmanın 2. katında çıkan yangında yoğun duman arasında mahsur kalan bir vatandaş, itfaiye ekiplerinin camı kırarak içeri girmesiyle kurtarıldı.19 Aralık 2025 Cuma 09:20BURSA MANŞET
Bursa’nın otomotiv devi TOFAŞ’ta isyanürk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yürütülen 2025-2027 dönemi Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasının fabrikalarda eylem başladı.18 Aralık 2025 Perşembe 09:50BURSA MANŞET
Rusya ve Hollanda lahanayı 'Brüksel'den değil Bursa'dan alıyorTürkiye'de Brüksel lahanası üretiminin önemli bölümünü karşılayan Bursa'nın İznik ilçesindeki çiftçiler, fiyatların bir ay içinde düşmesi nedeniyle maliyetlerini karşılayamıyor.18 Aralık 2025 Perşembe 09:47BURSA MANŞET
İstanbul'dan Uludağ manzarasıMevsimin ilk kar yağışı düşen Bursa Uludağ’ın zirvesi İstanbul Avcılar ilçesinden görüldü. 2 bin 543 metre yükseklikteki Uludağ zirvesine yağan kar, İstanbulluları heyecanlandırdı.18 Aralık 2025 Perşembe 09:18BURSA MANŞET
Bursa'da asayiş uygulaması!Bursa'da polis ekipleri Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı asayiş ve trafik uygulamasında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi.18 Aralık 2025 Perşembe 09:11BURSA MANŞET
Bursa'da sigara izmariti barakayı küle çevirdiBursa'da işçilerin konakladığı barakada küllükte unutulan sigara izmariti nedeniyle çıkan yangın paniğe neden oldu.18 Aralık 2025 Perşembe 09:04BURSA MANŞET
Bursa'da taksici, yaşlı çiftin unuttuğu 5500 Euro'yu teslim ettiBursa'da 9 yıldır taksicilik yapan 1 çocuk babası Semih Korkmaz yaşlı çiftin aracında unuttuğu 5500 Euro'yu teslim etti.18 Aralık 2025 Perşembe 08:25BURSA MANŞET
Bursa'da göçün hafızası geleceğe taşınıyorBalkanlar’dan Anadolu’ya uzanan göçün taşıdığı hafıza, kültür ve yaşamın Bursa’nın toplumsal dokusuna bıraktığı derin izler, genç kuşakların gözünden geleceğe taşınıyor.18 Aralık 2025 Perşembe 08:22BURSA MANŞET
Bursa'da 18 gündür kayıp yaşlı adamdan haber yok!Bursa'nın Mudanya ilçesinde 28 Kasım 2025 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Mustafa Abi için başlatılan arama çalışmaları aralıksız sürüyor.16 Aralık 2025 Salı 10:05BURSA MANŞET
Bursa'da yatalak hasta için mahkeme eve taşındıGemlik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, miras davasında örnek bir uygulamaya imza attı.16 Aralık 2025 Salı 09:58BURSA MANŞET
Bursa'da seyir halindeki otomobil alev alev yandıBursa'da seyir halindeki otomobilde çıkan yangın paniğe neden oldu.16 Aralık 2025 Salı 09:05BURSA MANŞET
Bursa'da silahlı kavga! 1'i ağır, 2 yaralıBursa'nın Osmangazi ilçesinde bir eğlence mekanının önünde çıkan silahlı çatışmada 1'i ağır olmak üzere 2 kişi yaralandı.16 Aralık 2025 Salı 09:02BURSA MANŞET
Bursa'da 'Dur' ihtarına uymadı cezayı yediBursa'da polisin dur ihtarına uymayan 15 yaşındaki sürücü, 10 kilometre süren kovalamaca sonucu yakalandı. Kaçan sürücü polis aracına da çarparak zarar verdi. 95 bin 183 TL cezai işlem uygulandı.16 Aralık 2025 Salı 08:59BURSA MANŞET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.