11 Ekim 2024
  • Bursa25°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara22°C

"MÜLTECİLER EN BÜYÜK MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR"

İYİ parti Bursa İl Başkanı İsmail Kaya: kapalı nüfus sayımı şart!

"Mülteciler en büyük milli güvenlik sorunudur"

11 Ekim 2024 Cuma 19:04

İYİ Parti Bursa İl Başkanı İsmail Kaya mültecilerle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında "Mülteci sorunu Türkiye'nin en büyük milli güvenlik sorunudur." ifadelerini kullanan Kaya, kapalı nüfus sayımı yapılmasını istedi.

Yanlış Göçmen politikalarınız Türk Milletinin bugününe ve istikbaline doğrudan tesir eden beka sorunu olduğunu kaydeden Kaya; " Türk milli kimliği ve Türkiye Cumhuriyeti varoluşsal bir tehditle karşı karşıyadır. Sığınmacı ve kaçaklar konusunda bugüne kadar hamaset ve popülizm değil icraat üretme misyonuyla hareket eden İYİ Parti Milli Göç Doktrinini tamamlayan ve Türkiye'de planlı geri dönüş önerilerini ortaya koyan tek siyasi partidir. İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de yalnızca Türk milletinin menfaatlerini esas alarak hukuki zeminde ve somut bir adımla harekete geçmiş bulunmaktadır. Yabancı ve sığınmacılara verilen vatandaşlıkların iptali için açılan davalar, Türkiye'nin güvenliği, demografik yapısının korunması ve geleceği açısından büyük bir adımdır." dedi.



"SOKAĞA HAKİM OLAMAYAN DEVLETE HAKİM OLAMAZ"

Sorunun büyüklüğünün tespiti açısından kapalı nüfus sayımı şart olduğunun altını çizen Kaya:

"Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu Danıştay'a giderek kanunsuz olarak vatandaşlık verilen mültecilerin vatandaşlıklarının iptali konusunda dilekçe vermiş akabinde de grup toplantısında tarih vererek 3 Kasım 2024 Pazar günü kapalı Nüfus sayımı yapılmasını işaret etmiştir.

Sayıları konusunda kendi içinizde bile yaşadığınız tutarsızlık tehlikenin boyutunu göstermek açısından yeterlidir. Sağlık Bakanlığı bir yılda 780 bin Suriyeli bebek doğduğunu söylüyor. Bu rakam kaçaklarla her yıl 1 milyon Suriyeli yeni nüfus demektir ve kabul edilebilir bir durum değildir. Gerçek sayıları, suça karışma oranları nedir? Sözde kayıtlı oldukları şehirlerde yaşadıklarından eminmisiniz? Varlıkları rakamlar ile belirlenemeyen kaçaklar her geçen gün milletimiz ve devletimiz için büyük bir tehlike oluşturmaktadır.

Bu kadar kaçak ve suçlunun elini kolunu sallaya sallaya gezdiği memlekette kapalı yani sokağa çıkma yasaklı nüfus sayımı bir seçenek değil, bir mecburiyettir." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet