03 Mayıs 2024
  • Bursa21°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C

MUDANYA'DA ANKET SAHTEKARLIĞI!

Mudanya'da AK Parti adayının önde olduğu iddia edilen anket, sahte çıktı...

Mudanya'da anket sahtekarlığı!

22 Şubat 2019 Cuma 15:11

Mudanya ilçesinde bir araştırma şirketinin adını kullanarak, anket sahtekarlığı yapıldı. Gerçekte hiç yapılmamış anketten, "AK Parti adayı önde çıktı" şeklinde paylaşım yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
 
Bursa haber...
 
Bursa'nın Mudanya ilçesinde, 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde sahte anketle kamuoyu yanıltılmak istendi. Mudanyalılar, sahtekarlığa tepki gösterdi.
 
Bursa Bakış'ın ulaştığı bilgilere göre; ORC adlı araştırma şirketinin adı kullanılarak, "Mudanya'da anketlerde AK Parti adayının önde olduğu" öne sürüldü. Çok sayıda sosyal medya hesabından, ORC araştırma şirketinin adıyla anket grafikleri paylaşıldı. Söz konusu sahte grafikte, AK Parti-MHP ittifakının yüzde 46.8, CHP-İYİ Parti ittifakının ise 35.7 oy aldığı gösterildi.
 
 
 
Mudanya'da tepki çeken sözde anketin, sahte olduğu ortaya çıktı. Ankette adı geçen ORC araştırma şirketi, Bursa ve Mudanya ile ilgili çalışması bulunmadığını ve paylaşılan anketin sahte olduğunu açıkladı.
 
Şirketten yapılan açıklamada, şöyle denildi:
 
"Şirketimizin adı kullanılarak, sahte anketler yayınlanmaya devam edilmektedir. ORC'nin Bursa/Mudanya ilçesi ile ilgili çalışması bulunmamaktadır. Bu tür sahtekarlıklar yapanlara hukuki işlemler başlatılacaktır."
 
 
 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet