19 Mayıs 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C

MUCİZE BEBEK HAYATA TUTUNDU

Ayşe Miray bebek, 480 gram olarak dünyaya gözlerini açtı.

Mucize bebek hayata tutundu

29 Nisan 2016 Cuma 16:48

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde ikamet eden Sibel ve Rasim Meriç çiftinin yeni doğan kızları Ayşe Miray bebek, 480 gram olarak dünyaya gözlerini açtı. Hayati tehlikesi bulunan, yaşaması mucize denilen Ayşe Miray bebek, 120 günlük tedavi ile hayata tutunmayı başardı.

Sibel ve Rasim Meriç çifti Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde ikamet ediyor. Bir kız çocuğu bekleyen çiftin bebeği, dünyaya gözlerini erken açtı. Henüz 25 haftalıkken doğumu gerçekleşen Ayşe Miray bebek 480 gram ağırlında dünyaya geldi. Hayati tehlikesi bulunan, yaşaması mucize denilen Ayşe Miray bebek, Kocaeli'de bulunan özel bir hastanede 120 günlük bir yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Yaşamasına mucize olarak bakılan Ayşe Miray bebek, 120 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Sibel ve Rasim Meriç çifti ise 120 gün sonra bebeklerini kucaklarına almanın sevincini yaşadı.

SOLUNUM MAKİNASIYLA DESTEKLENDİ

120 gün boyunca zor ve sıkıntılı günler yaşayan Anne Sibel Meriç, mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: "Ayşe Miray, bizim üçüncü çocuğumuz. İki kızımız daha var. Hamileliğimin 25. haftasına gelince sıkıntılar yaşamaya başladım. Bunun üzerine eşim beni acilen hastaneye getirdi. Burada beni doğum için ameliyata aldılar. Bebeğimiz 25 haftalık prematüre olarak dünyaya geldi. Doğduğunda 480 gramdı. 4 ay kuvözde kaldı. Bizim için çok zor ve üzücü günlerdi. O günleri hatırlamak bile istemiyoruz. Şu anda kızımız 2,200 gram. O artık kocaman bir kız oldu.

Onu kucağımıza aldığımız için çok mutluyuz. Doğumumu gerçekleştiren Prof. Dr. Eray Çalışkan'a, bebeğimize 4 ay boyunca yeni doğan yoğun bakım ünitesinde özenle bakan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ayla Günlemez'e ve Uzm. Dr. Berat Yücel'e, yeni doğan yoğun bakım ünitesi sorumlu hemşiresi Saniye Ulukaya Ergun'a, hemşirelerine ve yardımcı personeline sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onlar dört ay boyunca hem bizlere destek oldular hem de bebeğimizin hayata tutunmasını sağladılar."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel