07 Haziran 2025
  • Bursa16°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C

METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

ESKİŞEHİR (CİHAN)- Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü, bugün öğleden sonra batı bölgelerin iç kesimleri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Açıklamada, "Bugün (Cuma) öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Kütahya il geneli, Bursa'nın güneyi ile Balıkesir il merkezi ve güneydoğusunda yerel olmak üzere kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Su, sel baskınları ile yıldırım çarpmalarına karşı vatandaşlarımız dikkatli olmalı." denildi.

Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bugün 'Cuma' öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde batı bölgelerimizin iç kesimlerinde meydana gelecek gök gürültülü sağanak yağışların Kütahya il geneli, Eskişehir'in batı kesimleri 'İnönü, Eskişehir, Seyitgazi, Han' Bursa'nın güney ilçeleri 'Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık, İnegöl', Bilecik'in güney ilçeleri 'Bozüyük, Pazaryeri' ile Balıkesir il merkezi ve güneydoğusunda 'Dursunbey, Bigadiç, Sındırgı, Kepsut' yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar' dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."
CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel

Yükleniyor...