07 Mayıs 2024
  • Bursa25°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara22°C

MERCİMEK KÖFTESİ

Sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!

Mercimek Köftesi

12 Aralık 2016 Pazartesi 20:13

Malzemeler
 
1 su bardağı sarı mercimek
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tutam kimyon
1 tutam toz kişniş
2 adet soğan
1 yarım demet maydanoz
1 ölçü zeytinyağı
 
Hazırlanışı:Sarı ve kırmızı mercimeği suda kaynatın. İnce bulguru bir kaba dökün. Üzerine kaynatmış olduğunuz mercimekleri ilave edin. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyin. Bir buçuk tutam kimyon, bir tutam da toz kişniş ekleyin. Kasenin üzerine bir bez kapatarak bulgurun mercimeğin sıcak buharıyla pişmesi için 20 dakika dinlendirin.
 
Soğanların kabuklarını soyun ve yarım ay şeklinde doğrayın. Tavaya az miktarda zeytinyağı koyun ve soğanları bu yağda pembeleşip yumuşayana kadar kavurun. Yumuşayan soğanları kenara alıp soğumaya bırakın. Yarım demet maydanozun yapraklarını ayırın ve doğrayın ve demlenen mercimek-bulgur karışımına ilave edin. Mercimeğe şekil verirken elinize yapışmaması için, elinizi ıslatmak amacıyla bir kaseye su doldurun.
 
Servis edeceğiniz tabağa bir adet yağlı kağıt serin. Soğuyan soğanları da mercimekli karışıma ilave edip karışımı karıştırın. Harç iyice karıştıktan sonra elinizle istediğiniz şekli verip yağlı kağıda dizin. Yağlı kağıdın tabaktan sarkan kısımlarını köftelerin üzerine kapatıp servis edene kadar nemli kalmalarını sağlayın.
 
126125.660x372.jpg
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özgür Gurme