06 Ekim 2024
  • Bursa20°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara19°C

LODOS BİNANIN DUVARLARINI SÖKTÜ

Bursa'da lodos etkisini sürdürüyor...

Lodos binanın duvarlarını söktü

27 Şubat 2020 Perşembe 16:39

Bursa'da bir sitenin dış cephesi yoğun lodostan dolayı yerinde koptu. 

Bursa haber...

 Olay, Nilüfer'e bağlı Yüzüncüyıl Mahallesi'ndeki bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahalledeki bir siteye yaklaşık bir ay önce ısı yalıtımı yapıldı. Dün geceden bu yana etkisini gösteren kuvvetli lodos sebebiyle sitenin dış cephesinin bir kısmı büyük gürültüyle yerinden koptu. Sitenin arka tarafında olmasından dolayı kimseye bir zarar gelmedi. Bina sakinleri durumu firmaya söylediklerini, dış cephenin yeniden onarılacağını kaydetti.

Bursa Boyacılar ve Yalıtımcılar Esnaf Odası Ferhat Daysali olay yerinde incelemelerde bulundu. Daysali, ısı yalıtımda eksik malzeme kullanıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu binada eksik malzeme kullanılmış. Normalde köpüğün üzerine bir yapıştırıcı boya atılması gerekiyordu. Yaptığımız incelemelerde bunu göremedik. Isı yalıtımı yaptırılırken, harcamalardan kısmamak gerekiyor. Düşük maliyette yapılan ısı yalıtımlarda böyle sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Daha önce de bunun örnekleri yaşanmıştı. Isı yalıtımı yapan vatandaşlarımız araştırma yapıp yaptırsınlar. Bunun için bizim odamıza başvuru yapabilirler."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet