16 Mayıs 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara19°C

KPMG, PAZARIN NABZINI TUTTU

Müşteriye yatırım yapan kazanacak.

KPMG, pazarın nabzını tuttu

01 Ağustos 2017 Salı 10:34

KPMG, 29 ülkede 124 GSM operatörüyle yaptığı araştırmada küresel telekomünikasyon sektörünün nabzını tuttu. "KPMG 2017 Mobil Telekomünikasyon Araştırması: Daha İyi Bir Müşteri Deneyimi Arayışı" başlıklı araştırmaya göre, dev şirketler gelecek stratejilerini müşteri deneyimi üzerine kuruyor. GSM operatörleri, müşteri beklentisinin sürekli yükseldiği sektörde, özel hizmetleri farklılaştırmak ve kişiselleştirmek için yarışıyor. Kişiselleştirme ve özelleştirilmiş hizmet, duygusal bağ ve marka sadakati getiriyor.
 
KPMG 29 ülkede 124 GSM operatörüyle "KPMG 2017 Mobil Telekomünikasyon Araştırması: Daha İyi Bir Müşteri Deneyimi Arayışı" başlıklı bir araştırma yaptı. 7 farklı gizli müşteri karakteri kurgulanarak gerçekleştirilen araştırmada 770 mağaza ziyaret edildi, iletişim merkezlerine yapılan 800 çağrı incelendi. Satın alınan bin 190 SIM ve 730 kontör yükleme işlemi değerlendirildi ve müşteri deneyimleri karşılaştırıldı.
Telekom pazarları doyma noktasında
 
Araştırma, dünyanın dört yanındaki telekom pazarlarının doyma noktasına geldiğini ortaya koydu. Netflix ve WhatsApp gibi operatörleri bypass eden OTT (Hizmet sundukları şebekelerin sahibi olmayan ancak genişbant internet aracılığıyla içerik ve uygulamaları kullanıcılara ulaştıran ve over-the-top servisleri) hizmetleri nedeniyle telekom şirketlerinin verdiği sesli-görüntülü arama ve SMS gibi klasik hizmetlere talep azaldı. Operatörler modern tüketicinin taleplerine göre gelecek vizyonlarını belirlemeye çalışıyor, değişim ve dönüşüm planları yapıyor.
KPMG Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Sektör Lideri Serkan Ercin, araştırmayla ilgili; "Teknolojiyle birlikte koşan telekomünikasyon sektöründe, işletmenin merkezinde müşteri var. GSM operatörleri farklılaşmayı artırmaya ve performansı iyileştirmeye yönelik müşteri deneyiminin geliştirilmesine odaklanıyor. Ancak müşterinin beklentisi hızla yükseldiği, nerede ve ne zaman olursa olsun hizmetlere anında erişim talep ettiği için üst sınıf hizmetler bile standart hale geliyor. Bu, dijital çağın sektöre yüklediği bir zorunluluk. Müşteri, her teknolojik gelişmeyi hizmet olarak talep ediyor" dedi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel