15 Temmuz 2025
  • Bursa23°C
  • İstanbul24°C
  • Ankara22°C

KİMSE YOK MU'NUN DÜZENLEDİĞİ "İYİLİK İÇİN SOSYAL MEDYA" KONFERANSI SONA ERDİ

İSTANBUL - Kimse Yok Mu Derneği tarafından düzenlenen "İyilik İçin Sosyal Medya" konulu uluslararası konferansı sona erdi. Konferansın ikinci ve son gününde sosyal medyanın afetlere müdahaledek

Kimse Yok Mu'nun düzenlediği "İyilik İçin Sosyal Medya" konferansı sona erdi

İSTANBUL - Kimse Yok Mu Derneği tarafından düzenlenen "İyilik İçin Sosyal Medya" konulu uluslararası konferansı sona erdi. Konferansın ikinci ve son gününde sosyal medyanın afetlere müdahaledeki rolü, yardım kampanyalarına etkisi ile toplumsal olaylardaki etkinliği konuşuldu. En son Nepal depreminde sosyal medya üzerinden bir yardım ağı oluştuğunu söyleyen sm4g sitesi kurucusu Timo Luege, "İnsanlar depremde sosyal medyayı hem bilgi toplamak, hem de bilgi paylaşmak için kullandı." dedi. Konferans, akademisyen, aktivist, gazeteci ve öğrencilerin selfie çektirmesiyle sona erdi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'İyilik İçin Sosyal Medya' konferansına dünya genelinden 250'den fazla akademik proje başvurdu. Akademik Danışma Kurulu'nun seçtiği 25 sunum, 7 oturumda sosyal medyanın iyilik elçileri ile paylaştı.
Konferansta çevre projeleri dikkat çekti. Bogor Ziraat Üniversitesi'nden Ranitya Nurlita ve Endonezya Ar Raniry Üniversitesi'nden Ervida Diana, 'Yeniden Kullanılabilir Çanta' projesi ile plastik poşet kullanımını azaltmak ve çevreyi korumak adına geliştirdikleri çalışmayı anlattı. Nurlita, "Plastik poşetin hayatımızın üzerindeki olumsuz etkilerini, sosyal medyanın gücünü kullanarak aşmaya çalışıyoruz. "dedi.

Sosyal medya aracılığıyla 6 ayda Afrika'da 35 su kuyusu açtıklarını söyleyen Fatih Üniversitesi'nden Ayşenur Cuci ve Pelin Akpolat, konferansta 'Selsebil Kuyuları' projesi hakkında bilgi verdi. UNICEF'e göre her gün 6 bin çocuğun kirli suların sebep olduğu hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğini belirten Akpolat,"Hedefimiz su kuyusu sayısını 1000'e çıkarmak. Projeyi küresel hâle getirmek istiyoruz." diye konuştu.

Japonya'da depremin ardından nükleer enerji santralleri protestosunun, sosyal medyada organize olduğunu söyleyen Japon gazeteci aktivist Tsuda Daisuke, " Japonya'da depremden sonra her 5 kişiden biri sosyal medyayı kullandı. Arap Baharı, Tunus'ta başladı. Fakat tüm Arap dünyasına yayıldı. Sosyal medya sayesinde aktif bir direniş yaptı. Japonya'da da depremden sonra yapılan protestolara 20 bin kişi katıldı. Japonya Başbakan'ı bunların gözardı etmedi ve protestocuların temsilcisi ile görüştü. Normalde birbirine bağlı olmayan insanlar sosyal medyada bir araya gelerek devrim yapabiliyor. ' diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya

Yükleniyor...