09 Temmuz 2025
  • Bursa36°C
  • İstanbul33°C
  • Ankara33°C

İSRAİLLİ BAKAN: "HAMANEY'İ ÖLDÜRMEK İSTEDİK"

İsrailli Bakan Katz: "Hamaney'i öldürmek istedik"

İsrailli Bakan: "Hamaney'i öldürmek istedik"

27 Haziran 2025 Cuma 10:24

İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz, İsrail'in, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'i öldürmek için ABD'den izin almasına gerek olmadığını söyleyerek, "Hamaney'i öldürmek istedik ancak operasyonel olarak fırsat bulamadık" dedi.


İsrail Savunma Bakanı İsrael Katz, 12 gün süren ve ABD'nin öncülüğünde ateşkesle sona eren Irak-İsrail çatışması sırasında yaşananlara ilişkin İsrailli Channel 13'e röportaj verdi. Katz, çatışmalar sırasında İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'i öldürmek istediklerini itiraf etti. İsrail'in Hamaney'i öldürmek için ABD'den izin almasına gerek olmadığını söyleyerek "Hamaney'i öldürmek istedik ancak operasyonel olarak fırsat bulamadık" dedi. Katz, Hamaney'in "öldürüleceğini" bildiğini ve İsrail'in ilk saldırı dalgasında öldürülen Devrim Muhafızları liderlerinin yerine geçen komutanlarla irtibatı keserek "çok derinlere" indiğini iddia etti.

"ABD'den yeni saldırılara yeşil ışık"


Tahran'ın nükleer programında ‘ilerleme' kaydetmesi halinde İsrail'in İran'a yeniden saldırmak için ABD'den "yeşil ışık" aldığını söyleyen Katz, "İran'ın saldırıdan sonra nükleer tesislerini eski haline getireceği bir durum görmüyorum" dedi.
İsrail-İran çatışmaları, İsrail'in 13 Haziran'daki saldırılarıyla başlamıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya

Yükleniyor...