17 Mayıs 2024
  • Bursa14°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

"KİLİS 'AFET BÖLGESİ' İLAN EDİLMELİ"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri, tek çarenin Kilis'i "Afet Bölgesi" ilan etmek olduğunu söyledi

"Kilis 'Afet Bölgesi' ilan edilmeli"

14 Mayıs 2016 Cumartesi 21:25

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri, tek çarenin Kilis'i "Afet Bölgesi" ilan ederek kapsamlı bir yardım paketi ile şehrin elinden tutmak olduğunu öne sürdü.

Bedri Gültekin Parti İl Başkanlığında gerçekleştirdiği basın toplantısında Kilis'in durumu ve çözümü hakkında açıklamalarda bulundu. Gültekin, Vatan Partisi heyeti olarak dün Kilis'te olduklarını hatırlatarak sözlerine başladı. Ocak ayından bu yana Kilis şehir merkezine 80'in üzerinde roketin düştüğünü dile getiren Gültekin, "Aralarında Suriyeli sığınmacıların da olduğu toplam 23 insanımızı kaybettik. Şehrin yüzde 30'u çevre illere göç etmiş bulunuyor. Bir o kadarı da denklerini hazırlamış, yeni roketlerin gelmesi durumunda göç edecek. Kilislilerin deyişiyle "kendi vatanımızda mülteci olduk." dedi.

Ekonomik hayatın Kilis'te durmuş vaziyette geldiğini kaydeden Gültekin, "Bir haftadır yeni roket düşmediği için insanlar yeni yeni sokağa çıkmaya başlamış. Tek çare Kilis'i "Afet bölgesi" ilan ederek kapsamlı bir yardım paketi ile şehrin elinden tutmaktır. Sanayi ve Ticaret Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları başta olmak üzere Kilis'li meslek odaları, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri sorunun çözümü için kapsamlı öneriler hazırlamış bulunuyorlar. İktidar bu önerilerin gereğini bir an önce yapmak zorundadır." diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset