17 Mayıs 2024
  • Bursa14°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

KILIÇDAROĞLU'NDAN DOKUNULMAZLIK ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eski bakanların dokunulmazlığı kalkmıyor...

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık çağrısı

03 Mayıs 2016 Salı 21:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eski bakanların dokunulmazlığı kalkmıyor. Davutoğlu'na sesleniyorum: Namuslu bir adamsan, yolsuzluklardan şikayet ediyorsan, ben hırsızın peşini bırakmam diyorsan, bunların gel dokunulmazlığını kaldıralım." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Milletvekilliği dokunulmazlıklarına değinen Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu'nun dokunulmazlığı devam edecek, benimki kalkacak. Peki, Davutoğlu "ben korkuyorum, dokunulmazlığım devam etsin" diyor. Hani sen "hodri meydan" diyordun. Hodri meydan diyen sensin, ben değilim. Niye kaldırmıyorsun? Çık adam gibi de ki; "benim verilemeyecek hesabım yoktur, ben de dokunulmazlığımın kaldırılmasını istiyorum'. Diyemiyor, niçin? Abisi izin vermiyor." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Bakanların dokunulmazlığı aynen devam etsin diyor. Peki, eski bakanlar? Bunların da dokunulmazlığı kalkmıyor. Davutoğlu'na sesleniyorum: Yolsuzluklardan şikayet ediyorsan, ben hırsızın peşini bırakmam diyorsan bunların gel dokunulmazlığını kaldıralım." diye konuştu.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE GEREK YOK"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Kardeşim sen birilerinin dokunulmazlığını kaldıracaksan getirirsin dosyasını, 276 oyla dokunulmazlığı kalkıyor. Senin 317 milletvekilin var. Niye dokunulmazlığı kaldırmıyorsun? Getir, tek başına istediğin milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırıyorsun anayasa değişikliğine gerek olmadan... Neden bunu yapıyorlar? Çünkü onlar da bunun çıkmasını istemiyor. Ama milleti kandırmak istiyorlar. Şimdi getirmişler, 367 oy olursa anayasa değişikliği kabul edilecek. Ya 276 oyla zaten kabul ediliyor. Niye getirmiyorsun bunu? Milleti kandırmak için..." 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset