13 Mayıs 2024
  • Bursa13°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara10°C

KILIÇDAROĞLU ANLAŞMAYA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail ile ilişkilerin normale dönmesi için varılan anlaşmayı...

Kılıçdaroğlu anlaşmaya ateş püskürdü

28 Haziran 2016 Salı 15:14

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail ile ilişkilerin normale dönmesi için varılan anlaşmayı "teslimiyet sözleşmesi" olarak yorumladı.

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının terörle mücadele politikalarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bugün eğer terör kısa sürede 700 can alıyorsa o zaman bir sorun var demektir. Herkesin ama herkesin, yaşlı, genç, kadın, erkek kendisine şunu sorması gerekiyor. 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Bu ülkenin sorunlarını çözmeyi bırakın, yeni sorunları ülkenin gündemine getiren bu iktidar kimdir? Bu sorunun cevabını sorarsak kendi vicdanımıza buluruz. Hz. Ömer, Dicle'nin kenarında kaybolan koyundan kendisini sorumlu tutuyorsa 700 şehitten kim kendisini sorumlu tutacak. Biz bunların cevabını kendi vicdanımıza soracağız" dedi.

Türkiye ile İsrail arasındaki ikili ilişkilerin normale dönmesi için varılan anlaşma da Kılıçdaroğlu'nun hedefindeydi. "Bu bir anlaşma değil, teslimiyet sözleşmesidir" diyen Kılıçdaroğlu, "20 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ettiler. Doğrudan değil, vakıf aracılığıyla. Buna karşılık "İsrailli askerlere açılan davalardan vazgeçeceksin ve Meclis'ten çıkan kanunla yapacaksın" diyor. Bunu hangi iktidar kabul eder" diye konuştu 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset