22 Eylül 2024
  • Bursa22°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara15°C

KARACABEY’DE MERA İSYANI

Bursa Karacabey Danişment köylülerinin yaklaşık 850 dönümlük ..

Karacabey’de mera isyanı

11 Mart 2016 Cuma 07:05

Bursa Karacabey Danişment köylülerinin yaklaşık 850 dönümlük ortak mera alanıyla ilgili başlatılan çalışmalara tepki yağıyor.
“Meramız peşkeş mi çekilecek” diyen köylüler binlerce kişiyle belediye binasına yürümeye hazırlanıyor.
Geçtiğimiz günlerde Bursa Karacabey ilçesi Danişment köyünün ortak mera alanına iş makinaları girmiş ne olduğunu anlamaya çalışan köylüler “65 yıllık mera alanımız peşkeş mi çekilmek isteniyor” diyerek Karacabey Belediye binasına akın etmişti.
Karacabey'de mera isyanı
“Köyümüzün merasına birileri göz mü dikti?” diyen köy muhtarı Necmettin Zarif, 1950 yılında, 52 köylümüzün mera alarak kullanılmak üzere ortaklaşa aldıkları bu topraklarda etüt adı altında başlatılan çalışmaların durdurulmasını istiyoruz dedi.
 
Olayı Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere ilgili Bakanlıklara ve yargıya taşıdıklarını kaydeden Zarif, Ben köyün hem muhtarıyım hem de AK Parti köy temsilcisiyim. Bursa’nın yerel yöneticileri randevu dahi vermiyor. Ak Partili siyasetçiler ise olayı görmezlikten geliyorlar. Karacabey Belediye Başkanı ile de olayı çözemiyoruz. Önümüzdeki günlerde köylülerimizle birlikte Büyükşehir Belediye binasına yürüyeceğiz” diye konuştu.
 
Köylerinde hayvancılığın en büyük geçim kaynağı olduğunun altını çizen Zarif, yaklaşık 5.000 hayvanlarının olduğunu, hayvancılığın geçmişten günümüze en büyük geçim kaynaklarını olduğunu kaydetti.Zarif, Babalarımız bu alanı satın alarak mera olarak kullanılmak üzere köylülere bırakmış. Mera alanıyla ilgili oynanmak istenen bir oyun varsa buna izin vermemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet