01 Temmuz 2024
  • Bursa28°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara27°C

KAMALAK, DİYARBAKIRLILARA KIRMIZI GÜL DAĞITTI

SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’a geldi.

Kamalak, Diyarbakırlılara kırmızı gül dağıttı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’a geldi. Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami’de Cuma namazı kılan Kamalak, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Gazi Caddesi’nde vatandaşlarla sohbet eden Kamalak, kırmızı gül dağıttı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kamalak, Müslümanlara karşı oynanan oyunu ‘Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Arap’ı, Çerkez’i, Acem’i, Zaza’sı, Sünni’si, Alevi’si ile bozacaklarını dile getirdi.

Kürtlerin son derece mert olduklarını kaydeden Kamalak, Diyarbakırlıların inanmış insanlar olduğunu belirtti. Kamalak şöyle konuştu: “Bursa’daki, Ankara’daki, İzmir’deki, İstanbul’daki ve Konya’daki kardeşlerini pasaportla vize ile görmek ister, var mı böyle bir düşünce, sanmıyorum. Ne Türk Kürt’süz yaşayabilir, ne Kürt Türk’süz olabilir. İkisi bir araya geldiğinde tarihte neler olduğu gibi inşallah yeni şeyler olur, yeni destanlar yazılır. Gelin diyorum, Kur’an’ın etrafında birleşelim.”

Konuşmaların ardından Kamalak ve beraberindekiler, Saray Kapı’daki tarihi Hz. Süleyman Camii’nda bulunan kabirleri ziyaret ederek dua etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset