İYİ PARTİ'DEN BURSA'DA SU TEPKİSİ!
İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Teşkilatı Aktaş'a bazı sorular sordu.

03 Ağustos 2019 Cumartesi 10:14
İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Teşkilatı, 'Mustafakemalpaşa halkının arsenikli su içerken kaliteli kaynak sularını rant uğruna satılmasına' tepki gösterdi.
Bursa haber...
İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi;
"Mustafakemalpaşa halkına ilçe sınırları içinde bulunan kaliteli kaynak suyunu çok görüp, düşük kaliteli kuyu suyunu kullanmaya mahkûm eden zihniyeti anlatmak için toplandık.
Türkiye’nin en güzel su kaynaklarının bulunduğu Mustafakemalpaşa ilçemizde en kaliteli menba suyu olan kara dereyi besleyen damarlar tek tek Alinur Aktaş tarafından su işletmecilerine satılarak peşkeş çekilmektedir. Kendi değerlerinden ilçemiz halkını faydalandırmak yerine yabancı şirketlere rant kapısı oluşturulmanın mantığını anlamakta güçlük çekiyoruz.
Geçtiğimiz ay büyükşehir belediye meclisinde, su uçtu şelalalesini besleyen kara dere suyunu şirketlere satışını kapasitesinide önceki döneme göre 3 katına çıkartan karar AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmiştir.
Unutmayalım ki; Dünyanın en büyük sorunlarından biri temiz ve içilebilir su kaynaklarının sürdürülebilmesidir. Dünya meteoroloji örgütünün tahminlerine göre 2025 yılı itibarı ile dünya nufusunun %66 sı su sıkıntısı çekecektir. Otoritelere göre bir sonraki savaş su savaşı olacaktır. Bildiğiniz üzere Karadere hattı ilçemizin yüksek kaliteli içme suyu ihtiyacını karşılayan can damarıdır.
Büyükşehir yasası ile zaten pek çok malına ve imkânına el konulmuş kırsal mahallelerimizin, şimdi de hayatı önemdeki içme suyu bu yolla gasp edilmektedir. Bütün bu olup bitenlere, kendini Mustafkemalpaşalı olarak tanıtan bölge milletvekili Mustafa Esgin ve ilçe belediye başkanı Mehmet Kanar göz yummuş, Bursa Büyükşehirin Mustafakemalpaşa’dan seçilmiş AKP’li meclis üyeleri de ilçemize yapılan bu ihaneti maalesef onaylamıştır. Konunun kamuoyu vicdanını yaralayan en üzücü yanıda budur."
İYİ Parti, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a Mustafakemalpaşa'da ki doğal kaynak suları hakkında bazı sorular yöneltti.

İşte o sorular;
"· Mustafakemalpaşa halkı arsenikli kuyu suyu içerken kaliteli kaynak sularını rant uğruna nasıl satarsınız?
· Su kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak üzere kurulmuş olan Buski ne iş yapar ve bu konuda neden sessiz kalmaktadır?
· Siz ilçenin suyunu satarken bu su kaynağının asıl sahipleri olan Mustafakemalpaşa’lılara ne istediklerini sordunuz mu?"
İYİ Parti’li meclis üyelerinin tüm itirazlarına ve ret oyu kullanmasına rağmen satışın onaylandığını ifade eden Demir, "yapılan satışa Bursa Büyükşehir Belediye meclisinde başta ilçemiz AKP’li belediye başkanı Mehmet Kanar olmak üzere AKP’li meclis üyeleri evet oyu vermiştir, halkımız tarafından bilinmesini istiyoruz." dedi.
İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı;
"Mustafakemalpaşa ilçemiz üzerinde oynanan tüm oyunların karşısında durarak takipçisi olacağımızı ve Mustafakemalpaşa halkının menfaatlerini sonuna kadar savunacağımızı belirtmek isteriz.
Toprağını, havasını, suyunu ve yaşam değerlerini birlikte paylaştığımız tüm kaynaklarımıza Mustafakemalpaşalılar olarak sahip çıkacağız.
Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek yaşadığımız şehri koruyacağız. Mustafakemalpaşa’da su çeşmeden içilir cümlesini geri getireceğiz. Bu davamızda bizi yalnız bırakmayan cesur ve güzel insanlara teşekkür ederiz."
Özgür Özel, Mudanya’daYeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Mudanya Mütarekesi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla Bursa’nın Mudanya ilçesinde düzenlenen programda vatandaşlarla bir araya geldi.12 Ekim 2026 Pazartesi 11:20BURSA MANŞET
Bursa’da 11 haneye yas düştü: Acı veda bugünAkhisar’daki feci kaza Bursa’yı yasa boğdu: 11 eve ateş düştü12 Ekim 2026 Pazartesi 11:16BURSA MANŞET
Bursa’da zincirleme kaza: 1’i bebek 10 yaralıBursa’nın İnegöl ilçesinde üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1’i 9 aylık bebek olmak üzere 10 kişi yaralandı.12 Ekim 2026 Pazartesi 08:07BURSA MANŞET
Büyükşehir ekiplerinden ulaşımda gece mesaisi2 BİN TON ASFALT SERİMİ...12 Ekim 2026 Pazartesi 07:12BURSA MANŞET
Manisa’da katliam gibi kaza11 kişi öldü 26 kişi de yaralandı.11 Ekim 2026 Pazar 11:10BURSA MANŞET
Bursalı sürücüler dikkat!Bursa’da bu gece o caddeler trafiğe kapanacak! Sürücülere uyarı10 Ekim 2026 Cumartesi 21:51BURSA MANŞET
BTSO Başkanı Matlı’dan ilk mesaj: “Şimdi hizmet zamanı”“60 bin üyenin tamamının başkanıyım”10 Ekim 2026 Cumartesi 21:48BURSA MANŞET
Bursa’da ortalık karıştı! İki aile birbirine girdiBursa’da iki aile arasındaki kavga kamerada10 Ekim 2026 Cumartesi 12:08BURSA MANŞET
Özdağ’dan fon yolsuzluğu çağrısı: Millet komisyonunu kuralım“Fon yolsuzluğu, seçim ihtiyacını bir kez daha ortaya koydu”10 Ekim 2026 Cumartesi 12:03BURSA MANŞET
Özgür Şahin’den Bursa için 17 projelik yol haritası“Güçlü örgüt, ortak karar, birlikte başarı”09 Ekim 2026 Cuma 19:06BURSA MANŞET
Osmangazi'ye Büyükşehir eliBüyükşehir'den Osmangazi'de altyapı hamlesi09 Ekim 2026 Cuma 19:01BURSA MANŞET
Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yolları yenilendiBüyükşehir, Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yollarını yeniledi09 Ekim 2026 Cuma 18:58BURSA MANŞET
63 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulunduİnegöl’de 63 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu09 Ekim 2026 Cuma 18:34BURSA MANŞET
'Bursa'nın Afet Anayasası' 13 Ekim'de açıklanacak“ORTAK GAYEMİZ DAHA GÜVENLİ BİR BURSA”09 Ekim 2026 Cuma 17:54BURSA MANŞET
BTSO’da Zafer Özer Matlı’nınBTSO’da Yeni Dönem: Başkan Özer Matlı09 Ekim 2026 Cuma 13:15BURSA MANŞET
Gökçe Alkan’ın ailesinden adalet çağrısıGökçe Alkan’ın ailesinden çağrı: "Talebimiz intikam değil, adalet"08 Ekim 2026 Perşembe 12:27BURSA MANŞET
Gemlik’te Zeytin Hasadı Şenlikle BaşladıGemlik’te Zeytin Sezonu Dualarla Açıldı08 Ekim 2026 Perşembe 12:19BURSA MANŞET
BUSKİ'den Kesinti Uyarısı!Nilüfer ve Orhangazi'de su kesintisi...08 Ekim 2026 Perşembe 12:11BURSA MANŞET
Osmangazi’de 6,5 Ton Küflü Gıda İmha Edildi6,5 Ton Sağlıksız Gıdaya El Konuldu08 Ekim 2026 Perşembe 12:01BURSA MANŞET
Hasanağa Deresi’nde 800 metrelik çalışmaBüyükşehir’den Nilüfer’de kapsamlı dere ıslahı08 Ekim 2026 Perşembe 11:53BURSA MANŞET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.