25 Kasım 2024
  • Bursa6°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara1°C

İSTİKLAL MARŞI'NI İŞARET DİLİ İLE OKUDULAR

KIRŞEHİR - Kırşehir´de Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi Müdürlüğünce yürütülen ´Sessiz Hayatlara Ses Getiren Eller´ projesi kapsamında işaret dili ile İstiklal Marşı okundu.Kır

İstiklal Marşı'nı işaret dili ile okudular

KIRŞEHİR - Kırşehir'de Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi Müdürlüğünce yürütülen 'Sessiz Hayatlara Ses Getiren Eller' projesi kapsamında işaret dili ile İstiklal Marşı okundu.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünden 30, diğer kamu kurumların dan da 33 personel proje kapsamında 202 saat işaret dili eğitimi aldı. Eğitime katılan personeller sertifikalarını alırken, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, kamu kurumlarında işaret dilinin önemini anlattı. Vali Necati Şentürk konuşmasında, "Kamu görevlileri değerli kardeşlerimizin isteklerine kulak verecek" dedi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında ki personelin de işaret dilini öğrenerek arkadaşlarına öğretmesi gerektiğini anlatan Vali Şentürk, "İletişim insan hayatında çok önemlidir. İletişim birilerinin söylediği gibi insan dünyaya geldiğinde konuşmayı bilmiyordu diyorlar bunlar doğru değil. İnsan Hz. Adem'den beri konuşuyor. İnsanı insan olmaktan çıkarıp hayvanlaştıran anlayışlar vardır. İnsanların duygu düşünce fikir ve hislerini anlatmak için dil önemlidir. Sadece konuşmak, iletişimin tek aracı değildir. Bir hal dilinden bir de kal dilinden bahsedilir. Çok kez hal dilinin kal dilinden daha önemli olduğu söylenir. Allah aşkı, peygamber aşkını kal diliyle anlatamazsınız derler. İletişimin tek aracı insandır. Dil ile anlaşmak tek metot değildir. Kalpte bir anlaşma metodudur. Kalpten kalbe bir iletişimde vardır. Vücut dili vardır birde. Vücut dili de bir iletişim metodudur" dedi.

'Sessiz Hayatlara Ses Getiren Eller' projesinin son derece önemli bir proje olduğunu vurgulayan Vali Şentürk, "İşaret dili, eğer konuşma kabiliyeti olmayan insanların duygu düşünce ve görüşmelerini anlatma sanatıdır. Bizler nasıl konuşarak iletişime geçebiliyorsak, onlar da işaret dili ile iletişime geçiyor. Kamu hizmetlerinin eşitliği, adil olması gerekiyor. İtme engelli bir vatandaşımız gelirse o nasıl derdini anlatacak. Onun da fikrini ve taleplerini anlatabilmesi gerekir. Biz insana önem veren tarih boyunca önem veren bir millet olduk. Kimsenin kimseden bir üstünlüğü yoktur. Her vatandaşımız kamu kurumlarından eşit bir biçimde hizmet almalıdır" diye konuştu.

Program sonunda, Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ve programa katılan protokol, işaret dili eğitimi alan kamu personeline sertifikalarını verdi. CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Editörün Seçtikleri