18 Mayıs 2024
  • Bursa24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara23°C

HES KODU OLMAYANA ÇAY YOK!

Bursa'da yeni kısıtlamalar uygulanmaya başladı...

HES kodu olmayana çay yok!

22 Mart 2021 Pazartesi 15:29

Bursa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca koronavirüs tedbirleri kapsamında 22 Mart Pazartesi gününden itibaren il genelinde bütün kamu kurum ve kuruluşları ile kuaför, kahvehane, spor salonu, hamam gibi yerlere girişte Hayat Eve Sığar (HES) kodu mecburiyeti getirildi. Uygulama bugün itibariyle başladı. Ayrıca 65 yaş ve üstü vatandaşlar için şehir içinde seyahat kısıtlaması kararı alındı.   

Bursa haber...

Kontrollü normalleşme dönemi sonrası artan vakaların önüne geçmek için Bursa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca, yeni tedbirler alındı. Alınan tedbirler kapsamında bugünden itibaren  il genelinde, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kuaför, kahvehane, spor salonu, hamam gibi yerlere girişte Hayat Eve Sığar (HES) kodu mecburiyeti başladı.

Bursa'da başlayan uygulamada kahvehaneye gelen müşterilere önce HES kodu soruluyor. Verilen HES kodu hayat eve sığar uygulamasına girilerek riskli olup olmadığı kontrol ediliyor. Daha sonra müşteriye çayı veriliyor.

Uygulamadan memnun olmayanların bulunduğunu belirten kahve işletmecisi, "Uygulama bugün itibariyle başladı, müşterilerimizin siparişleri öncesi HES kodlarını istiyoruz. Daha sonra bunları Hayat Eve Sığar uygulamasına giriyoruz. Riskli değilse içeriye alıyoruz. Bazı müşterilerimiz tepki gösteriyor" diye konuştu. 

Çay içmek için kahvehaneye gelenler, görevliye HES kodunu okutuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet