05 Ekim 2024
  • Bursa24°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara14°C

HDP KOALİSYONA SESSİZ KALACAK

Koalisyon görüşmeleri dün resmen başladı. HDP’de ise koalisyon görüşmeleri ve bölgede yaşanan son olaylar masaya yatırıldı.

HDP koalisyona  sessiz kalacak

 MYK’da çözüm süreci, İmralı ile uzun süreden beri yapılamayan görüşmeler, KCK’nın ateşkesin bitirilmesi açıklaması ve son olarak Ağrı ve Ardahan’da yaşanan ölümlü olaylar ile koalisyon seçenekleri ayrıntılı bir şekilde yeniden ele alındı. Daha önce dar kapsamlı yapılan toplantıda, hiçbir koalisyon seçeneğinin içinde yer almama yönünde karar alınmıştı. HDP’nin içinde yer alacağı koalisyonun, partiye olumsuz yansıyacağı, bu nedenle koalisyonların içinde yer alınmamasının aynı zamanda tabanın isteği olduğu görüşü olarak öne çıkmıştı.

HDP, CHP’yi rahatlatacak önemli kararlar aldı. CHP genel Başkanı Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, bazı CHP yöneticilerinin seçim öncesinde HDP’nin AK Parti ile işbirliği yaptığını ima etmesine yönelik açıklamaları gözardı edilecek. HDP’nin aldığı karara göre, HDP yöneticileri, bu söyleminden dolayı AKP ile koalisyon görüşmeleri yapan CHP’yi hiç bir şekilde eleştirmeyecek.






Etiketler: Ardahan , Video , Ak Parti , Ağrı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset