23 Kasım 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C

HASTALIĞI İLE GUİNNESS'E GİRMEK İSTİYOROR

2.5 aylıkken safra kanallarının olmadığı anlaşılan Handan Ülker, dünyada bu hastalığa.....

Hastalığı ile Guinness'e girmek istiyoror

05 Temmuz 2016 Salı 16:47

2.5 aylıkken safra kanallarının olmadığı anlaşılan Handan Ülker, dünyada bu hastalığa yakalanıp 17 yaşına kadar yaşayan ilk kişi olduğunu belirterek, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuruda bulundu.

2.5 aylıkken safra kanallarının olmadığı anlaşılan ve bu şekilde 17 yıl yaşayan Handan Ülker, olduğu nakil ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Bu yıl özel bir üniversite fizyoterapistlik okumaya başlayan Ülker'i, Bayraklı Belediyesi sahip çıkarak kız yurduna yerleştirdi.

"Tam bir aile ortamında kaldım. Herkes benimle yakından ilgilendi." diyen Ülker, hayallerini bir bir gerçekleştirdiğini söyledi. Öte yandan genç kız, dünyada bu hastalığa yakalanıp 17 yaşına kadar yaşayan ilk kişi olduğunu belirterek, Guinness rekorlar kitabına başvurduğu belirtti.

Ramazan-Nezahet Ülker'in en küçük çocuğu olan Handan Ülker'in, zorlu hayat yolculuğu doğduktan hemen sonra başladı. Henüz 2.5 aylıkken safra kanalları olmayan küçük Handan için doktorlar organ naklini şart koştu. Aile, yıllar boyu hastanelerden gelecek "umutlu" haber için bekledi. Umutlarını yitiren Handan Ülker'in hayatı 17 yaşında gelen bir telefonla bir anda değişti. Karaciğer nakli olan genç kız, kısa sürede sağlığına kavuştu.

HAYALLERİNİN PEŞİNDEN KOŞTU

Sağlığına kavuştuktan sonra hayallerinin peşinden koşan ve 20 yaşına gelen Handan Ülker, çok sevdiği İzmir'de özel bir üniversitenin fizyoterapistlik bölümünü kazandı. İzmir'e gelen aileye Bayraklı Belediyesi sahip çıktı. 1. sınıfı başarıyla bitiren Ülker, yıl boyu belediyenin kız yurdunda kaldı.

MUTLU BİR YIL GEÇİRDİM

17 yıl boyunca hastalığı ile savaştığını anlatan Ülker, şunları kaydetti: "Yaşıtlarımdan hem ruhsal hem de fiziksel anlamda daha fazla acı çektim. Nakilden sonra hayallerimi yaşamak istedim. İzmir benim hayalimdeki şehirdi. Buraya gelip üniversite hayatıma atıldığımda hayallerimi yaşamaya başladım. Çok mutlu bir yıl geçirdim. Öyle ki arkadaşlarımla ayrılırken ağladık. Sosyal yaşantım gayet iyi de. Yaşadığım kötü bir hastalıktan sonra hayat bana meyvelerini vermeye başladı. Hastalığım aklımın bir köşesinde. Organ naklinde her zaman bir risk var. 17 yaşıma kadar bu hastalıkla direndim. Bundan sonrada direnip, hayatımı yaşacağım. İlk okula başladığımda nerede kalacağım belli değildi. Okuldan önce Bayraklı Belediyesi'nin kız yurdu olduğunu duymuştuk. Sonra buraya geldim, başkanımızla görüştüm. Bizimle yakından ilgilenildi. Yıl boyu yurtta kaldım. Çok memnun kaldım. Aile ortamı vardı. Oda arkadaşımla çok iyi anlaştım. Belediye bana her türlü desteği sağladı."

GUİNESS'E BAŞVURDU

Söz konusu hastalık ile 17 yaşına kadar yaşayan birinin olmadığına dikkaty çeken Ülker, "Benim hastalığımda dünyada 11 yaşını geçmiş çocuk yok. Bir tek ban varım. 17 yaşına kadar yaşadım ve karaciğer nakli oldum. Biz de Guiness Rekorlar Kitabı'na başvurduk ve sonuç bekliyoruz." diye konuştu.

Aynı hastalıkla boğuşanlara da moral veren genç kız, "İnsan içinde umut ve mutluluk olduğu sürece aşılmayacak engel yok. Umudunuz varsa kötü bir hastane odasında bile hayat size çok güzel şeyler sunabiliyor. Sakın pes etmeyin." ifadelerini kullandı.

Ülker, bu süreçte babası Ramaz Ülker'in kendisine büyük bir destek verdiğini de anlatarak, " İyi ki babam var. Eğer o olmasaydı şuanda bu dünyada olamazdım." dedi.

HERKESE ÖRNEK OLDU

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Handan'ın yaşam mücadelesiyle herkese örnek olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Sevgili Handan bizlere bu hayatta başımıza ne gelirse gelsin pes etmememiz gerektiğini hatırlattı. Yaşam mücadelesiyle örnek oldu. Azmetti ve üniversiteli oldu. Kendisini kız yurdumuzda misafir ettik. Memnun kalması bizi ayrıca mutlu etti. Kendisine yaşamı boyunca başarılar diliyorum."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel