16 Haziran 2025
  • Bursa20°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara13°C

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN DAĞLICA AÇIKLAMASI

Hakkari Valiliği'nden Dağlıca açıklaması

HAKKARİ (CİHAN)- Hakkari Valiliği, Yüksekova Dağlıca'da PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 16 asker için taziye mesajı yayımlandı.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle: "06 Eylül 2015 günü ilimiz Yüksekova ilçesi Dağlıca-Yüksekova karayolunun ulaşıma açılması için güvenlik kuvvetlerimizin yol emniyet ve mayın/EYP araması yaptığı esnada, daha önceden mensupları tarafından yol kenarına yerleştirilen EYP (el yapımı patlayıcı) patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan kahraman 16 askerimiz şehit olmuş, 6 askerimiz ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı askerlerimizin Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavilerine devam edilmektedir.

Saldırının ardından ivedi şekilde bölgeye takviye kuvvet gönderilmiş olup; bölücü terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar kararlılıkla devam etmektedir.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun."
CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel

Yükleniyor...