26 Kasım 2024
  • Bursa4°C
  • İstanbul7°C
  • Ankara0°C

GÖNÜLLÜ DOKTORLAR SAYESİNDE GÖRMEYEN GÖZLERİ GÖRDÜ

NİĞDE - Niğde Burç Sağlık Mensupları Derneği, 'Karanlıktan Işığa Doğru' projesi kapsamında Kenya Malindi'de Kimse Yok Mu öncülüğünde 7 gönüllü doktorun katılımıyla sağlık taraması ve poliklinik

Gönüllü doktorlar sayesinde görmeyen gözleri gördü

NİĞDE - Niğde Burç Sağlık Mensupları Derneği, 'Karanlıktan Işığa Doğru' projesi kapsamında Kenya Malindi'de Kimse Yok Mu öncülüğünde 7 gönüllü doktorun katılımıyla sağlık taraması ve poliklinik hizmetleri sundu.

Niğdeli gönüllü doktorlar, Malindi'de Afya Hospital'de 15- 21 Mart tarihleri arasında ücretsiz ve gönüllü sağlık taraması yaptı. Bu kapsamda 100 yetim çocuk muayene edildi, ilaç dağıtıldı. Ayrıca Malindi'ye bağlı 2 köyde 450 kişinin sağlık taraması ve ilaç dağıtımı yapıldı. Cerrahi müdahale gerektiren hastalar Afya Hospital'e davet edilerek cerrahi müdahale yapıldı ve poliklinik hizmetleri verildi.

Niğde'de Kimse Yok Mu Derneği'nin öncülük ettiği bu projenin başarısından dolayı doktorların ve fedakar bağışçıların yaptıkları bu güzel işleri ödüllendirmek için bir gece organize edildi. Programın yapıldığı salonun girişinde Kenya'da görev yapmış sağlık ekibi ve tedavi edilen hastaların fotoğrafları sergilendi.

Programı Samanyolu spikeri Asım Yıldırım sundu. Burç Sağlık Derneği Başkanı Operatör Dr. Mustafa Şahin ve Uluslararası Sağlık Federasyonu Başkanı Doç.Dr. Ekrem Yeter de katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Operatör Dr. Mustafa Şahin, ''Biz bu işe Allah rızası için başladık. Güzel bir ekip kurduk ve kısa sürede çok faydalı işler yaptık. Orada bir şeyi çok iyi öğrendim, şükretmeyi. Benim 20, 30 yıl önce gördüğüm hastalıklardan orada insanlar ölüyor. Mesela katarakt. Bu hastalık orada o kadar ilerlemiş ki yeni doğan bebeklerde bile artık görülebiliyor. Bu yüzden şükretmeliyiz ve elimizden geldiğince yardım etmeye devam edeceğiz.'' diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Uluslararası Sağlık Federasyon başkanı Doç.Dr Ekrem Yeter ise şunları söyledi: ''Biz bir yola çıktık. Hiçbir karşılık ve çıkar beklemeden, sadece yardım amaçlı, koşulsuz, Allah rızası için yapıyoruz. Bu işin birçok zorluğu var ama her şeye rağmen bunları sizlerle birlikte aşacağız. Afrika'da birçok olayla karşılaştık, içlerinde çok acı olanlar vardı. Bizim elimizle ittiğimiz şeyler belki onlar için hayal. Mesela batikon bile bulunmuyor ve yarayı temizlemek için zararlı başka şeyler kullanılmak zorunda kalınıyor. Ve burada 2 milyona yakın insan katarakt. Biz 2005 yılında çıktığımız bu yolda 120 bin Afrikalıyı katarakttan kurtardık. bu ameliyat 500 dolar. Ayda 80 dolar kazanarak bir babanın bu ameliyatı olmasının ne kadar güç olduğunu sizlerde anlamışsınızdır. Bu yolda yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.''

Programda Afrika'da başkalarının katarakt ameliyat masraflarını karşılayan 13 bayan ve 23 erkek bağışçıya plaketleri takdim edildi. Filistinli yetim bir çocuğu okutan Kezban Tekinsoy'un örnek davranışı da plaketle ödüllendirildi.
Ayrıca Kenya'da görev yapmış doktorlara plaketleri verildi. CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Editörün Seçtikleri