18 Nisan 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

ERDOĞAN'DAN YÜZDE 50+1 AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni düzenlemenin sinyalini verdi

Erdoğan'dan yüzde 50+1 açıklaması!

01 Ekim 2019 Salı 17:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50'den fazla oy almaya gerek bırakmayacak yasal düzenleme ile ilgili konuştu. Erdoğan “Bu durum bir anayasa değişikliği gerektiriyor. Meclis’e ön hazırlığımızı getirebiliriz." dedi.

Faruk Çelik'in ortaya attığı formüle göre; Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 40'ın üzerinde oy alan isim Cumhurbaşkanı seçilecek. Yani en az yüzde 50 artı 1 oy şartı aranmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda, 27. Dönem 3. Yasama Yılı’nın açılış konuşmasını yaptı.

Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eski bakanlardan Faruk Çelik'in ortaya attığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘Yüzde 50+1' zorunluluğunun ortadan kaldırılmasına yönelik tartışmalara değinen Erdoğan, bu konuda bir çalışma yaparak Meclis'e getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Erdoğan: “Bu durum bir anayasa değişikliği gerektiriyor. Dolayısıyla konuşma yeri Meclis'tir. Ön hazırlığımızı buraya getirebiliriz. Onun için iktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek bunu gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset