10 Mayıs 2024
  • Bursa14°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C

ERDOĞAN, CAMİ AÇILIŞI YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı Camisini ibadete açtı.

Erdoğan, cami açılışı yaptı

23 Haziran 2016 Perşembe 15:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı Camii'nin ibadete açtı. Erdoğan, caminin adının "Yıldırım Beyazıt" olacağını açıkladı.

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yapımı tamamlanan caminin açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı.

"ÖNEMLİ BİR SENTEZ"

Açılışta konuşan Erdoğan, şu ifadelerini kullandı: "Devlet Konukevi ve Dış Hatlar arasındaki bu bölgeye inşa etmiş olmaları gurur kaynağı. Zira burada ciddi bir ihtiyaç söz konusuydu. Gidişte, gelişte... Misafirlerimizin ve ülkemizden "Nerede Cuma'yı yetiştireceğiz, nerede namazımızı kılacağız" sorusuna cevap noktasında bu bir ihtiyaca anlamlı bir cevap oldu. Bundan dolayı ben TAV yönetimine özellikle teşekkür ediyorum. İçeride bin 500, dışarıda bin 500 kişi kapasitesiyle büyük bir ihtiyaca cevap verecek olan bu camimiz inşallah peyzaj düzenlenmesinde de geniş bir ağaçlandırma kapasitesine sahip. Toprak mahalli de çimlendirilecek. Belki de piknik alanı haline gelebilir. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin bir sentezini burada gördüm. Geldim, gezdim. Modern mimarinin de göz ardı edilmediğine şahit oldum. Bu önemli bir sentez. Dünü dünde bırakmak yanlıştır. Onu bugüne taşımak ve yarınların da temelini atacak şekilde adımlarımızı atmak çok önemli. Çünkü gelecek nesillere bunların hepsi birer sinyaldir. Bu sinyali vermek lazım. Madde olmuş, mana olmamış. Bunun hiçbir anlamı yok. Ama madde ile manayı bir arada inşa eder, yürütürsek işte o zaman gelecek nesiller çok daha güçlü olacaktır."

"ADINI "YILDIRIM BEYAZIT CAMİİ" KOYALIM"

Caminin adını da açıklayan Erdoğan, şunları söyledi: "Ben bu vesileyle burada bir şeyi açıklamak istiyorum: Camimizin adı meselesi. Bu konuda hocamla da derin bir istişarede bulunduk. Öyle zannediyorum ki TAV grubu da bu konuda herhalde bizimle ortak hareket edecektir. Dedik ki biz bu caminin adını, ecdadımızdan esinlenmek suretiyle "Yıldırım Beyazıt Camii" adını buraya koyalım. İnşallah Yıldırım Beyazıt'la anılan bir cami oluyor. Hayırlı olsun."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset