20 Mayıs 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara23°C

DEMİR ÇELİK İŞÇİLERİ, KAYYUM İSTİYOR

Sivas Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR) işçileri, fabrikaya kayyum atanmasını talep etti.

Demir Çelik işçileri, kayyum istiyor

01 Haziran 2016 Çarşamba 22:13

3 ay önce üretimi durdurulduktan sonra çıkışları verilen Sivas Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR) işçileri, fabrikaya kayyum atanmasını talep etti. Alacaklarını isteyen işçiler, yürüyüş sırasında polisle kısa bir süre gerginlik yaşadı.

Kent Meydanı'nda eylem yapan işçiler, yürüyüş sırasında yolu kapatmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Çevik Kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı eylemde işçiler, yeni valiye seslenerek, "Hoşgeldin Valimiz, işte bu halimiz" şeklinde slogan attı.

Öğleden sonra bir araya gelen işçiler, bir süre slogan attı. Burada işçiler adına açıklama yapan Çelik İş Şube Başkanı Mustafa Erturhan, 1998 yılında değerinin altında özelleştirilen fabrikanın 6 yıl üretim yapmadığını ve kaderine terk edildiğini savundu.

2006 yılında TMSF'ye geçen fabrikanın kaderinin değiştiğini, işçilerin maaşlarının verildiğini, borçların kapatıldığını ve ciddi miktarda kar yapmaya başladığını anlatan Erturhan, 2008 yılında mahkeme kararıyla yönetimin Erol Evcil'e geçmesiyle birlikte sorunların başladığını kaydetti. Erturhan, "2009 yılından bugüne geldiğimizde devlete 700 milyon, çalışana 20 milyon, Sivas kurum ve esnaflarına yaklaşık 250 milyon borcu olan fabrikayla karşı karşıyayız. Biz emekçileri olarak fabrikamıza bir an evvel yönetim kayyımı atanmasını devletimizden ve hükümetimizden talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından polis yetkililerinden izin alarak İstasyon Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen işçiler, 50. Yıl kavşağına kadar slogan atarak yürüdü. Buradan geri dönen işçiler, Kongre Müzesi karşısına geldiklerinde yolu kapatarak yürüyüşe devam etmek istedi.

Bu sırada Çevik Kuvvet ekipleri müdahale için hazırlık yaptı. İşçiler uyarılara rağmen yolda kısa bir süre oturma eyleminde bulundu. Arkadaşlarının ve polis yetkililerin uyarısıyla yeniden kaldırıma çıkarak yürüyüşe devam eden işçiler, yeniden kent meydanına geldi. Burada bir süre bekleyen işçiler daha sonra alandan ayrıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel