18 Mayıs 2024
  • Bursa24°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara26°C

DALGALARA KAPILAN GENÇ KURTARILAMADI

Serinlemek için denize giren genç hayatını kaybetti

Dalgalara kapılan genç kurtarılamadı

30 Haziran 2017 Cuma 14:55

Bursa’da, serinlemek için denize giren 16 yaşındaki genç yaşamını yitirdi.
 
Bursa son dakika...
 
Mudanya'da iki gün önce meydana gelen olayda, Güzelyalı sahilinde serinlemek için denize giren İbrahim Özbek (26) ve yeğeni Alican Uğur (16), dalgaların arasında aniden kayboldu. Çevredeki vatandaşların durumu fark etmesi üzerine yardıma koşanlar, 2 genci boğulmaktan son anda kurtardı. Olay yerine çağrılan 112 ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra boğulma tehlikesi geçiren gençler, Mudanya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
KURTARILAMADI
 
İbrahim Özbek tamamlanan tedavisinin ardından taburcu edilirken, durumu ağır olan Alican Uğur, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Alican Uğur yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Gencin ölümü ailesi ve sevenlerini yasa boğdu.
 
alican.jpg
YETKİLİLERDEN UYARI
 
Valilikten yapılan açıklamada, "Boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi ve insanlarımızın acılara gark olmaması için denize girilmesi uygun olmayan yasaklı ve kontrolsüz bölgelerde ve hava şartlarının uygun olmadığı durumlarda denize girilmemesi, yasak olmayan bölgelerde denize girilirken de meteorolojik uyarıların dikkate alınması, görevlilerin uyarılarına mutlaka uyulması, vatandaşlarımızın can güvenlikleri açısından önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet