08 Haziran 2025
  • Bursa25°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

ÇUKURCA'DA ASKER, KATO DAĞI'NA OPERASYON BAŞLATTI

Çukurca'da asker, Kato Dağı'na operasyon başlattı

HAKKARİ (CİHAN)- Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerin 3 gün önce kapattıkları karayolu halen ulaşıma açılamayınca askerler Kato Dağı'na büyük bir operasyon başlattı.

PKK'lı teröristler tarafından kapatılan ve 3 gündür kapalı olan Hakkari-Çukurca karayolunun 45. kilometresinde Şine köprüsündeki tuzakların imha edilmesi için havadan ve karadan büyük bir operasyon başlatıldı. Kato Dağı uzantısında bulunan Şine köprüsü yakınlarında Jandarma Özel Harekat timleri tarafından 3 koldan operasyon düzenlendi. Çok sayıda Özel Harekat timinin katıldığı operasyon, helikopterler desteğinde devam ediyor. Şine Dağı üst kısımları ve Kato Dağı çevresi helikopterler tarafından bombalanarak ateş altına alındı.

Askeri kaynaklar, yapılan operasyonu doğrulayarak yolun açılması ve tuzakların imha edilmesine yönelik büyük bir operasyon olduğunu, Kato'ya girildiğini ifade ettiler. CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel

Yükleniyor...