CHP HEYETİ MUŞ’TA
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı (sağdan ikinci) ile Edirne Milletvekili Erdin Bircan (solda), temaslarda bulunmak üzere Muş'a geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan Muş’a geldi.
CHP milletvekillerinden oluşan heyet, Varto ilçesine yaptığı ziyaret ve incelemelerden sonra Muş merkeze geldi. Burada partisinin İl Başkanlığı'na geçen CHP heyeti koalisyon sürecinde yaptıkları çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundular.
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı koalisyon sürecinde partisinin tutumu hakkında yaptığı açıklamada 7 Haziran Genel Seçimleri'nde bir bildirge yayınladıklarını hatırlattı. Atıcı, şunları kaydetti: “Yayınlanan bildirgede CHP dedi ki bu ülkeden tek başına hükümet kurulamayacağını, milletimiz bu ülke kolisyon istedi, milletimi her dört partiye dedi ki 'el ele verin omuz omuza bu ülkeyi selamete çıkarın. Ekonomimiz iyi değil, vatandaşların durumu iyi değil, ülkede kardeş kavgası bıçak sırtında gidiyor, dış politika çok kötü, gümrük kapıları kapalı malımızı satamıyoruz lütfen bir araya gelin ve birlikte bu ülkeyi yönetin' diye talimat verdi. Milli irade bu şekilde tecelli etmiştir diyerek nasıl olsa koalisyon görüşmelerinin de yapılacağı öngörerek ilk günlerde koalisyon için CHP'nin ne istediğini 14 madde halinde özetledi. Henüz hiç bir milletvekiline koalisyon kurma görevi verilmeden biz 14 maddelik koalisyon taleplerimizi dile getirdik. Biz CHP olarak 'kapımızı çalan herkese bu ilkeleri söyleyeceğiz, hükümeti kurma görevi alırsak hangi kapıyı çalarsak çalalım bu ilkelerle çalacağız' dedik ve bu ilkeleri bütün Türkiye'ye duyurduk. Bu ilkelerden bir kaç tane başlık söyleyeyim, 12 Eylül darbe Anayasa'sı yerine özgürlükçü anayasa yapılması bunları söylüyorum ki CHP'nin bir koltuk beklenti olmadığını anlayın diye sadece 12 Eylül Anayasa'sı değil 12 Eylül hukukundan aranması gerektiğini, siyasi ahlak yasasının çıkarılmasını, refahın tabana yayılması, taşeronun kaldırılması, barışçıl bir dış politika, vergi denetimlerinin bir siyasi araç olmaktan çıkarılması, kamu maliyesinin şeffaf olması, gençleri potansiyel suçlu olarak görmekten vazgeçme, özgürlük alanlarının genişletilmesi, medya üzerindeki baskılara son verilmesi, Cumhurbaşkanı'nın Anayasal sınırlara çekilmesi ve örtülü ödeneğin sadece Başbakan tarafından kullanılması bunlar bizim 14 ilkemiz hiç birinde şunu isteriz bunu iteriz şunu kaldırım bunu kaldırın yok.”
Ülkenin 5 temel sorunun olduğunu ve bildirgede belirttikleri 14 madde üzerinde çözmenin mümkün olduğunu vurgulayan Atıcı, şu ifadeleri kullandı: “Bu ülkenin beş temel sorununu bu 14 madde üzerinden çözmek mecburiyetindeyiz. Bir tanesi dış politika, ikisi ekonomi ve Anayasa değişiklikleri, eğitim ve özelikle bugünlerde en büyük acımız toplumsal barış. Bu beş sorun bizim ülkemizin en büyük sorunudur. Bu beş sorunu çözmek için dört şey istemişiz, bir; kuracağımız hükümet yüksek profilli olacak, iki; dört yıl süreli hükümet istiyoruz, üç; yep yeni bir hükümet ve dört; koalisyon ortakları arasında mutlaka güven olmalı geçmişte güvenimizi sarsan AKP'ye her şeyi güven altına alacak bir protokol yapalım demişiz. Bu halkın yüzde 60'ı AKP'yi istemiyor, o halde bize düşen görev AKP'nin dışında olan bir hükümet modelini uygulamak ve burada en büyük parti olan Ana muhalefet partisi CHP diğer muhalefet partilerine el uzatarak onları bir araya getirerek bir hükümet kurmaya çalıştı ama ilk günden MHP'nin 'alayına karşıyım' lafıyla karşılaştı ve büyük bir hayal kırıklığı oldu, HDP asla 'AKP ile hükümet kurmam' diyerek başka bir koalisyon ihtimalini ortadan kaldırdı.”
'ATICI, HÜKÜMET KURMA GÖREVİNE TEPKİ GÖSTERDİ'
Tam 32 gün sonra Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'a hükümet kurma görevini verdiğini kaydeden Atıcı, şunları söyledi: “Başbakan'a biz geldiğinde 'bizim şartlarımız hazırdı, bunları kabul ediyorsan görüşelim, etmiyorsan milleti oyalama görevi iade et' dedik, Başbakan dedi ki 'evet görüşebiliriz biz bunları kabul ediyoruz. 14 maddenin 10'nu bizimkiyle aynıdır ve sizin belirlediğiniz toplumsal sorunlara biz de katılıyoruz ve bu yüksek profilli hükümet formülüne sıcak bakıyoruz hadi buyrun konuşalım'. 10 gün süreyle konuştuk ve 10 günün sonunda da hükümetin kurulamayacağını anlayınca 'çık hükümetin kurulamadığını açıkla' dedik, 'milletin zamanını çalma, görevi iade et biz CHP olarak hükümeti kuralım' dedik. Görev iade edildikten sonra Cumhurbaşkanı anayasal hakkımız olan hükümeti kurma hakkımızı gasp ederek bize hükümeti kurma görevi vermedi ve bugün maalesef ülkeyi bir erken seçime hatta bir tekrar seçime götürmek istiyor.
Tekrar seçime götürürken de ne hikmetse barış sürecinin birden bire yok edildiğini barış süreci barış güvercinleri yerine Türkiye'ye ağır silahlarla ağır bombaların atıldığını görüyoruz. Bu hükümet kandan beslenmek istemiştir, yani millete sen yanlış yaptın sen tercihlerini yanlış yönlendirdi bana oy vermedin bende tek başıma hükümet kuramadım işte al cezanı çek der gibi evlatlarımızın canıyla, kanıyla maalesef bir bedel ödetmeye kalkmıştır, şimdi de kalmış diyorlar ki 'bize 400 milletvekili verin bu kanı durduralım, bizi tek başına iktidar yapın ekonomiyi rahatlatalım, hata yaptınız hatanızı düzeltin' diyorlar, biz de diyoruz ki 'hayır milletimiz hata yapmaz', bugüne kadar milletimiz hata yapmamıştır yapmayacaktır, milyonlarca insanımızın kullandığı oylar bizim namusumuzdur, şerefimizdir ve başımızın üstünde yeri vardır, biz bu milli iradeye saygılı bir şekilde ateşten gömlek giyerek koalisyonu evet derken AKP maalesef oyalama taktiğiyle tekrar seçime götürmüştür.”
7 Haziran Genel Seçimleri'nde AK Parti’nin tek başına iktidara gelme noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hesap yaptığını savunan Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, şöyle dedi: “7 Haziran seçimlerinden sonra AKP'nin tek başına iktidara gelmediğin gören Tayip Erdoğan, Türkiye'yi yeniden tek başına iktidar olarak nasıl yöneteceğinin hesabını yapmaya başlamıştır. Tayip Erdoğan diyor ki 'tek başına AKP iktidarı istiyorum bu koalisyonla olmaz, azınlık hükümeti de olmaz, azınlık hükümeti olursa azınlık hükümetini destekleyen diğer partiler beni istediğimi uygun görmediklerini geriye çevireceklerdir, ben böyle bir şey istemiyorum, sözümün anında yerine getirilmesini istiyorum' diyor. 'Koalisyon istemiyorum, koalisyonda benim partimin yanında ortak olan bir diğer parti vardır, bu diğer parti benim sözlerimin hepsini uygulamaz, benim işime gelenleri söylediğim zaman yapmaz bu da benim işime gelmez o yüzden benim partimin tek başına iktidar olması lazım ki ben her sözümü harfiyen yerine getirsin bunun açıkçası ben diktatörüm, diktatörlerin lafının üzerine laf konuşulmaz, eleştiriye asla tahammülüm yoktur, bunun için tek başına AKP iktidarı istiyorum' diyor. Bu ülkenin seçmenleri AKP iktidarını vermediği için Türkiye'yi yeniden seçime yönetmiştir.”
'SEÇİM SONRASI BİZİM ÇOCUKLARIMIZ ÖLDÜ'
“Bir barış sürecinden ülkeyi bu hale getirdiler.” diyen Edirne Milletvekili Erdin Bircan ise şunları kaydetti: “Ben 12 Eylül'ü yaşayan ve mağdur olan bir arkadaşınızım, 12 Eylül de bir gece silahlar susar mıydı hiç sustu, şimdi yine bir Dolmabahçe görüşmeleri oldu, Dolmabahçe görüşmesinde ne vardı, kim kime ne vaat etti, niye bozuldu seçim sonrası tekrar bizim çocuklarımız ölüyor, hani analar ağlamayacaktı. Kim kime ne vaatleri vardı bunu kamuoyuna açıklamak zorundalar. Cumhurbaşkanı çıkacak diyecek ki 'ben bunları söyledim, biz bu şekilde anlaşma yaptık' şimdi o anlaşmaya uyulmadı veya karşı muhatabı bunu kamuoyuna duyurmak zorundadır, çünkü ölen çocuklar bizim çocuklarımız.
Parlamento'yu yok sayan bir Cumhurbaşkanımız var, kendisi de dedi ki ülke değişti, siz farkında değilsiniz evet farkında olmadan bir diktatörlük gidiyor ama biz o diktatörü orada bırakmayacağız. Burası Türkiye Cumhuriyeti ve Parlamenter sistemle yönetilen bir sistemimiz var, Parlamento bittiği an bu ülkede başkanlık sistemi dediği padişahlık sistemine geçildiği zaman inanınki hiçbirimizin yaşam şansı kalmayacak. İleri demokrasi diye diye bize faşizmi dayattı. Biz psikolojik faşizm yaşıyoruz, 12 Eylül'ü yaşadım, 12 Eylül de fiziksel faşizmi yaşadık ama şimdi psikolojik ve sosyal faşizmi yaşıyoruz ve bunun adını da demokrasi hatta ileri demokrasi diyerek yutturuyorlar.
Şu anda belki korku imparatorluğundan yaratıldı ama şu anda tepkisiz bir toplum var, 'çiftçiye seninle ilgili bir mitingimiz var diyoruz gel bizimle beraber ol diyoruz' ama bakıyorsun yok. İşçiye diyorsun' seninle ilgili, senin haklarınla ilgili bir protesto yapacağız' yok maalesef tepkisiz bir topluma gidiyoruz. Gelin bu tepkisiz toplumu CHP ile CHP'nin yaptığı özgürlükleriyle yapacağı Anayasa ile bu ülke kurtulacaktır. CHP, bu ülkenin sigortasıdır, hangi parti birbirleriyle görüşüyor, görüşmüyorlar ama hepsi CHP ile görüşebiliyorlar yani CHP bu ülkenin mihenk taşı, sigortasıdır. CHP'yi her bölgede güçlü kılalım ayağa kaldıralım CHP bu ülkede geleceğimizdir, çocuklarımızın geleceğidir.”
Yapılan konuşmalardan sonra CHP heyeti esnaf ziyaretlerinde bulunarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda düzenlenen toplantıya geçti.
Erdoğan: AK Parti'nin üye sayısı 11 milyon 710 bine ulaştıCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı...01 Ağustos 2026 Cumartesi 16:51SİYASET
Kurum: "Madem devlet yoktu da saatte 23 konutu kim yaptı?"Bakan Kurum: "Madem devlet yoktu da saatte 23 konutu kim yaptı?"01 Ağustos 2026 Cumartesi 16:31SİYASET
Erdoğan'a suikast girişimindeki FETÖ firarisi yakalandıİçişleri Bakanlığı, 15 Temmuz 2016’da...01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:31SİYASET
Erdoğan: TÜGVA yaz okullarında rekor kırdıGençliğin Türkiye'nin geleceği açısından taşıdığı öneme...31 Temmuz 2026 Cuma 20:26SİYASET
Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş hakkında tutuklama talebiÜsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş hakkında tutuklama talebi31 Temmuz 2026 Cuma 20:17SİYASET
Özdağ: Çerçeve yasa PKK affına dönüşmemeliZafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında...30 Temmuz 2026 Perşembe 16:12SİYASET
AK Parti'de kamp geleneği değişti! Yıllar sonra ilk kez...AK Parti, 33. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Sapanca'da toplandı. Erdoğan'ın açılışını yapacağı üç günlük kampta yeni dönem stratejileri ve parti çalışmaları ele alınacak.27 Haziran 2026 Cumartesi 09:43SİYASET
Özel, CHP grup toplantısında konuştuCHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Bin 4 delegemizin iradelerini teslim eden ıslak imzaları götürdüler. 'İstanbul'u düşelim, şunu düşelim bunu düşelim.' 833 resmiyet kazandığını söyledikleri imza teslim edildi. O günden itibaren de kurultayı bekliyoruz" dedi.23 Haziran 2026 Salı 15:47SİYASET
Ortak karar aldılar... CHP'de bugün grup toplantısı yok!CHP'de geçen hafta yaşanan tartışmaların ardından bugün yapılması planlanan grup toplantısı iptal edildi. Kararın, parti içinde yeni gerilimlerin önüne geçmek amacıyla alındığı ifade edildi.16 Haziran 2026 Salı 10:35SİYASET
Kulisleri hareketlendiren iddia: Kılıçdaroğlu, Özel'in yerine Faik Öztrak'ı getirecekCHP kulislerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Özgür Özel'in yerine Faik Öztrak'ı CHP Meclis Grup Başkanı olarak görevlendirebileceği iddiası gündeme geldi.11 Haziran 2026 Perşembe 11:13SİYASET
Özgür Özel'in ekibinden 28 Parti Meclisi üyesi istifa ettiCHP'de gözler bugün saat 13.00'te yapılacak kritik Parti Meclisi toplantısına çevrilirken, Özgür Özel cephesinden gündem yaratacak bir hamle geldi.11 Haziran 2026 Perşembe 10:49SİYASET
CHP'de Özgür Özel'e yakın dokuz vekile kesin ihraç istemiKemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin MYK, Özgür Özel'e yakınlığı ile bilinen dokuz milletvekili hakkında oy birliği ile partiden ihraç sürecinin başlatılmasına karar verdi.10 Haziran 2026 Çarşamba 11:55SİYASET
Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na sürpriz teklif: "İkimiz de çekilelim"Özgür Özel'in Kemal Kılıçdaroğlu'na "İkimiz de çekilelim, kurultaya kadar partiyi Murat Karayalçın yönetsin" dediği öne sürüldü.08 Haziran 2026 Pazartesi 10:37SİYASET
Özgür Özel'in İstiklal Partisi seçime girebilecek mi? İşte son kulis bilgileri...Siyaset kulislerinde son günlerde konuşulan "yeni parti" iddiaları, seçim mevzuatını yeniden gündemin üst sıralarına taşıdı.05 Haziran 2026 Cuma 12:34SİYASET
MHP lideri Bahçeli: "Yargıtay, CHP ile ilgili kararını vermeli"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP'deki mutlak butlan sürecine ilişkin konuştu.02 Haziran 2026 Salı 11:36SİYASET
İmamoğlu Silivri'den bombaladı... Kılıçdaroğlu'na ağır sözlerSilivri Cezaevinde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, mahkemenin mutlak butlan kararıyla CHP’nin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok sert sözlerle hedef alDI.01 Haziran 2026 Pazartesi 12:40SİYASET
CHP'de kritik süreç başladı! İlk imzalar atıldı...Mutlak butlan kararı ile CHP'deki Genel Başkanlık görevi biten Özgür Özel, olağan üstü kurultay için ilk imzaların atıldığını söyledi.01 Haziran 2026 Pazartesi 12:30SİYASET
Meclis'te kritik salı! Özgür Özel'in 'Kilitli kapı' formülü hazırAnkara kulislerinde, meclis grup salonunun kilitlenmesi ihtimaline karşı milletvekillerinin toplantıyı TBMM bahçesinde gerçekleştireceği senaryosu konuşuluyor.01 Haziran 2026 Pazartesi 11:38SİYASET
Seçimler ne zaman? İşte kulislerdeki yeni tarih...Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 7 Kasım 2027 tarihi kulislerde konuşulurken, AK Parti'nin tüm planının değiştiği belirtildi.29 Nisan 2026 Çarşamba 12:31SİYASET
İhraç edilen CHP'li delegeden skandal paylaşımCHP'den ihraç edilen Sultanbeyli delegesi Özgür Çelik, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın vefatının ardından sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım yaptı.15 Aralık 2025 Pazartesi 08:47SİYASET
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2015 Bursa Bakış

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.