15 Mayıs 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C

CHP ‘EVET’ DİYECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı.

CHP ‘evet’ diyecek

13 Nisan 2016 Çarşamba 22:56

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin AK Parti'nin Meclis'e sunduğu teklife "evet" diyeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz. Dokunulmazlık kalktıktan sonra bizi hapse atacaklarsa atsınlar. dedi.

Kılıçdaroğlu, CNN Türk Televizyonu'ndaki "Tarafsız Bölge" programında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu teklife, "evet" diyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, eski ve mevcut bakanların da dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu, milletvekilinin, milletvekilliği bittiği an dokunulmazlığının da biteceğini ancak bakanlar için parlamentodan karar çıkartılması gerektiğine işaret etti.

Dokunulmazlıkları kaldırılmadan da HDP milletvekilleri hakkında terörle ilgili soruşturma başlatılabileceğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz. Bağımsız olmayan yargı, yazarı hapse atıyor; biz de atılmayı göze aldık. Biz dokunulmazlık zırhının ardına asla saklanmak istemiyoruz. Bakanların da dokunulmazlıkları kalksın, mevcut ya da eski bakanlar hangisi olursa. Hiç kimsenin olmayacak. Başbakan dahil. İstismar yapılmasına engel olmak için "evet" diyoruz. Anayasa'ya aykırı düzenleme geliyor buna rağmen evet diyeceğiz. Bu hükümete ve aldığı kararların hiçbirine güvenmiyorum. Yargılanan milletvekilleri haklarını savunabilirler. Halkı kandırmaya yönelik teklife her şeye rağmen evet diyeceğiz. Dokunulmazlık kalktıktan sonra bizi hapse atacaklarsa atsınlar. Gerçek demokrasiyi bu ülkeye getirmek için, gereken tüm bedeli ödemeye hazırız. Ciddi bir karar almalı ve her şeyi göze almalıyız. Korkacak bir şeyimiz yok, hiç kimsenin dokunulmazlığı olmasın. Bir bedel ödenecekse demokrasi adına onu ödeyeceğiz. HDP de dokunulmazlık teklifine "evet" demeli." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset