27 Nisan 2024
  • Bursa15°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

CHP BURSA'DA DEPREM!

Parti içi isyan, rant oyunlarını deşifre etti

CHP Bursa'da deprem!

27 Haziran 2022 Pazartesi 10:34

Bursa Büyükşehir Belediye meclis üyesi avukat Ercan Korkmaz, gazetemize deprem etkisi yaratacak açıklamalarda bulundu. CHP'li Korkmaz, Nilüfer ilçesinde rant ortaklıkları kurulduğunu, siyasilerin servetlerine servet kattıklarını söyledi. Temiz siyaset desturuyla siyasete girdiğini belirten Korkmaz, CHP'li Nilüfer Belediyesi'ndeki skandallara dikkat çekti.

Bursa haber...    

Bursa'nın tarafsız gazetesi Bursabakis.com'a konuşan CHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ercan Korkmaz, siyaset gündemine bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

Tüm açıklamalarını temiz siyaset desturuyla ve yürekliliğiyle yaptığını belirten Ercan Korkmaz; 'Maalesef yerel siyasette her şey dengelere göre hareket ediyor. Konu rant paylaşımı olunca partiler arası rekabet birden ortaklığa dönüşebiliyor. Bunun en bariz örneklerinden biri Nilüfer ilçemizdeki Podyumpark'tır mesela. İsteyen herkes oranın projesini yürütene, haritalarını çizene, inşa edene bakabilir. Konu rant olunca, ortaya çıkan ortaklıkları görebilir. Bunun gibi onlarca örnek var.' dedi.



Partisinde istenmeyen adam ilan edilmeye çalışıldığını dile getiren Korkmaz; 'Ben dürüst siyaset ilkesiyle çıktığım bu yolda, bu gibi ayak oyunlarını gündeme getirdiğim için partimde bile istenmeyen adam ilan edilmeye çalışıyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan sesleniyorum. Sayın genel başkanım isterseniz beni çağırın, isterseniz müfettişleri gönderin Bursa'da yaşanan oyunları bir bir size anlatayım.
En basit örnek olarak, Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem'in yakınlarının kurduğu mimarlık şirketinin Nilüfer bölgesinden yaptığı işlere bir bakın. Bütün büyük ve tartışmalı projelerin altında memlekette sanki başka mimarlık şirketi yokmuş gibi bu şirketi ve etik olmayan ilişkileri görüyoruz. Bir belediye başkanı kendi ilçesinde mimarlık yapabilir mi? Bu etik ilkelere sığar mı? Bu sadece basit bir örnek bundan çok daha çarpık işler var. Parti içi müfettiş ve disiplin süreçleri işletilmeli. "
diye konuştu.



TEMİZ SİYASET SÖZDE KALMAMALI

Ercan Korkmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bursa'da yerel siyaset maalesef halı saha maçı yapar gibi oynanıyor. Akşam herkes lüks araçlarına binip aynı mekanlarda eğleniyor.
Bu yanlışlığa ses çıkaranı ise siyasette barındırmak istemiyorlar. Ben tüm hukuksuzluklara karşı koyan biriyim. Bu nedenle parti içi ve iktidara karşı en sert muhalefeti yapan biriyim. Bu nedenle istenmeyen adam ilan edilmeye çalışılıyorum. Partime zarar verdiğim gerekçesiyle bazı eleştiriler alıyorum ama bir çok arkadaşımızda özelde beni destekliyor. Çünkü partime zarar veren ben değil rant ilişkileri geliştirenler zarar veriyor.

Hepimiz etiğe hukuka ve tüzüğe göre hareket etmeliyiz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Partide bir yanlışı eksikliği gördüğünüz zaman kayıtsız şartsız eleştirin' sözünü unutmamalıyız.


ELVERİŞLİ İNSAN ARIYORLAR!

Siyasetin halka, ülkeye memlekete hizmet için yapılması gerektiğinin altını çizen Korkmaz, "Yerel siyasette kimse ne yaptığını gerçekten bilmiyor. İmar planlarında herkes birbirine gebe çünkü. Bu nedenle hepsi kullanışlı ve elverişli insanları siyasette görmek istiyor. Ben o adam değilim. Ben kullanışlı bir adam olmadım olmamda. Birilerinin rant oyunlarına alet olmam. Temiz toplum temiz siyaset desturuyla çıktığım siyaset sahnesinde Mustafa Kemal Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ülkemin ve şehrimin menfaatlerini savunan bir nefer olmaya çalışıyorum.

Şuan imar affı çıkacak beklentisiyle her tarafta kaçak binalar inşa ediliyor. Her belediyede 400-500 dosya birikmiş durumda. Bu çarpık yapılaşma Bursa'ya yapılan çok büyük bir kötülük. Turgay Erdem'e ait olduğu iddia edilen kaçak villa nasıl yıkıldıysa, Kestel Alaçam'daki kaçak binalarda yıkılmalı. Siyasi gücü olan insanlara karışılmıyor algısını yıkmak gerekli.

Temiz siyaset sadece sözde kalmamalı. Kendi içimizden başlayarak sorgulamamız ve yanlışlara dur dememiz gerek. Yoksa bir asrı kaybeden bir ülke olarak gelecek yüzyılı da ıskalarız.ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet