18 Mayıs 2024
  • Bursa13°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

CEYHUN İRGİL: BU AKŞAM GÖREVE İADE EDİLECEKLER

5 bin öğretmenin bu akşam görevlerine iade edilmesi bekleniyor

Ceyhun İrgil: Bu akşam göreve iade edilecekler

25 Kasım 2016 Cuma 12:52

FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan öğretmenlerden, 5 bininin bu akşam görevlerine iade edilmesi bekleniyor. CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, öğretmenler için müjdeli haberin Milli Eğitim Bakanlğı'ndan geleceğini belirterek, 5 bin öğretmenin görevine geri döneceği bilgini paylaştı.
 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından on binlerce öğretmen meslekten ihraç edildi, on binlercesi de açığa alındı. Bununla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı gelen şikayetler üzerine, açığa alınan öğretmenlerin durumunu değerlendirmeye başladı.
 
Haksız yere görevden alınan öğretmenlerin tespiti için çalışmalar sürerken, 5 bin öğretmenin görevine döneceği bilgisi CHP’li milletvekilleri tarafından paylaşıldı. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil dün gece attığı Twitter’den TBMM’de MEB yasaları görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, “Açığa alınan öğretmenlerden 5000’i için ertesi gün göreve dönmeleri için müjde bekliyoruz. En çok baskı yaptığımız bu konuda umutluyuz” dedi.
 
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi ve CHP Milletvekili Mustafa Balbay da Twitter adresinden yaptığı açıklamada “Milli Eğitim Bakanı sorumuza yanıt verdi: “Yarın 5 bine yakın öğretmeni göreve iade ediyoruz” dedi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet