19 Mayıs 2024
  • Bursa26°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

ÇAVUŞOĞLU BURSA'DA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İnegöl'de toplantıya katıldı...

Çavuşoğlu Bursa'da

01 Mart 2019 Cuma 23:38

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir takım temaslarda bulunmak için geldiği Bursa’da ilk olarak İnegöl ilçesinde mobilya AVM'si olan Mobiliyum’u inceledi. Ardından iş insanlarıyla yemekli toplantıda buluşan Çavuşoğlu’na, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve Bursa Valisi Yakup Canbolat eşlik etti.
 
Bursa haber...
 
Toplantıda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünyanın her yerinde yeni iş fırsatları yaratmak için çalıştıklarını belirtti.
 
Çavuşoğlu, şunları söyledi:
 
"Her yerde işadamlarımızın ticaret yapmaları için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Dünyadaki gelişmeleri takip etmemiz lazım. Ona göre dış politika belirleyeceğiz. Ekonomi nereye doğru gidiyor? Dünyanın ekonomik gücü nereden nereye gidiyor? Bunu gözlemlemek lazım. Dünyanın ekonomik gücü yüzde 140 KM batıdan doğuya doğru hızla gidiyorsa bunları değerlendirmek lazım. Tercihli ticaret anlaşmaları, vizelerini kaldırılması, dünyanın her yerine ulaşılabilir olmak.
 
BAKAN CAVUSOGLU INEGOLDE EN BUYUK MOBILYA AVM'SI OLAN MOBILIYUM'U INCELEDI. FOTO: YAVUZ YILMAZÄ°NEGOL (BURSA)-DHA
 
Ülkelerle ikili ilişkileri her alanda geliştirmek. Bu kadar ticaret yapıyoruz. O ülkelerle hukuki altyapılarımızı güçlendirmemiz lazım ki, sıkıntılar olmasın. Sosyal güvenlik anlaşmaları gibi. Bazı ülkeler de çifte vergilendirme örneği Irak’da, sınır giriş ve çıkışlarında vergiler. O zaman dezavantajlı duruma düşüyoruz. Şimdi bunu kaldırıyoruz. Hatta yeni bir kapı açıyoruz. Ovaköy kapısını açıyoruz, doğrudan Bağdat a ürünlerimiz gitsin diye. 2053, 2071 hedeflerimiz var, farklı ülkelerin de planları var. Etrafımızdaki krizi çözmeliyiz ki, yatırımcı ve küresel sermayenin gelmesi de kolay olur.”
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet