20 Eylül 2024
  • Bursa22°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

BURSA'YA SICAK HABER!

Bursa'da Nisan'da kar yağışı ve soğuk hava...

Bursa'ya sıcak haber!

24 Nisan 2017 Pazartesi 16:22

Bursa'da mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle üşüyen Bursalılara meteorolojiden iyi haber geldi. Bursa'da hava sıcaklıklarının yarından itibaren artacağı öğrenildi.
 
Nisan ayı sonlarına yaklaşılmasına karşın, soğuk havadan kurtulamayan Bursalılar, Uludağ'a önceki gün yağan kar yağışıyla birlikte soğuğu iyice hissettiler. Zaman zaman 1 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları, Bahar ayında olunmasına karşın kentte kış havası estirdi.
"Sıcaklıklar ne zaman artacak" şeklinde merakla bekleyen Bursalılara, meteorolojiden güzel haber geldi. Buna göre Bursa'da hava sıcaklıkları Salı gününden itibaren, artmaya başlayacak. Sıcak hava Çarşamba gününden itibaren ise, kendisini iyece gösterecek.
 
Meteoroloji verilerine göre; Perşembe günü Bursa'da en düşük sıcaklık 9, en yüksek sıcaklık ise 23 derece olacak. Her gün kademeli olarak aratacak olan sıcaklık, hafta sonu ise 27 dereceye kadar çıkacak.
 
ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 4O SANTİM
 
Öte yandan Uludağ'a dün akşam yağan kar ile kar kalınlığı bu sabah 40 santime ulaştı. Meteroloji kar yağışı beklenmediğini açıkladı.
 
Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan ve kayak sezonunu kapatan Uludağ'da kar yağışı devam ediyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar düştüğü Uludağ'da kar kalınlığı 40 santime ulaştı. Bursa'ya gelip Uludağ'a cıkan Arap turistler kar üzerinde bol bol fotoğraf cektirip kartopu oynadı. Kar lastiği olmayan araçların Uludağ'a çıkış ve inişine jandarma izin vermezken, meteroloji hafta içerİsinde kar yağışının beklenmediğini açıkladı.
 
uludag-001.jpg
 
Toplam 6 bin yatak kapasitesi bulunan 30'a yakın otel ve tesisin yer aldığı Uludağ'da kayak sezonu geçen mart ayında sone erdi ve otellerin büyük bölümü kapandı.
 
İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet