15 Mayıs 2024
  • Bursa10°C
  • İstanbul11°C
  • Ankara8°C

BURSA'YA KAR UYARISI!

Bursa valiliği, kar beklendiğini duyurdu...

Bursa'ya kar uyarısı!

08 Nisan 2021 Perşembe 17:21

Bursa Valiliği, kentin soğuk ve karlı havanın etkisi altına girmesi beklendiğini duyurarak, "Kar yağışları, buzlanma ve don olayı, kuvvetli rüzgâr ve fırtına gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.” uyarıaısnda bulundu.

Bursa haber...

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; Bursa'nın soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağışların 9 Nisan Cuma günü Bursa’nın kıyı kesimleri dışında karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.

Bursa'nın merkez ve doğu ilçelerinde ise 10 Nisan Cumartesi günü yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin verilerine göre; 11 Nisan Pazar günü ise Bursa ve Kütahya’nın batı kesimleri dışında karla karışık yağmur ve kar yağışlarının aralıklarla etkisini devam ettireceği bekleniyor.

Hava sıcaklıkları hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı Bursa'da, rüzgârın Cuma ve Cumartesi günleri kuzey yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (50-80Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Valilikten yapılan duyuruda, "Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, hızlı sıcaklık düşüşüne bağlı kar yağışları, buzlanma ve don olayı, kuvvetli rüzgâr ve fırtına gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.” denildi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet