07 Mayıs 2024
  • Bursa11°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

BURSA'YA GİRİŞ ÇIKIŞLAR DENETLENİYOR

Emniyet güçleri denetimleri arttırdı

Bursa'ya giriş çıkışlar denetleniyor

28 Mart 2020 Cumartesi 16:15

Bursa polisi, sosyal hareketliliği azaltmak ve şehrin güvenliğini arttırmak için şehrin giriş ve çıkışlarında kontrollerini arttırdı.

Bursa haber...


Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de ölümlere yol açan korona salgınının önüne geçebilmek için uygulamalar tüm hızıyla devam ediyor.

Sosyal hareketliliği azaltmak ve şehrin güvenliğini arttırmak için şehrin giriş ve çıkışlarında kontrollerini arttırdı. Salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolu sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak izolasyonu sağlamak için şehrin giriş çıkışlarından kontrol yapıldı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin giriş çıkışında kontrol noktaları kurarak yol kontrollerini titizlikle yapmaya devam ediyor.

OTOBÜSLERDE DENETLENİYOR

Bursa'da, şehirlerarası yolculuğun valilik iznine tabi olduğunun açıklanmasının ardından, emniyet ekipleri uygulamalarına başladı. Ekipler, Bursa Ankara yolu İnegöl çıkışında denetimlere başladı. Gelen otobüsler durdurularak kontrol ediliyor.


Dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların ardından İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre iller arası otobüs seferleri valilik iznine tabi tutuldu. Bu karar Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda alındı. Amaç ise virüsün yayılmasının engellenmesi ile toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak. Genelgenin ardından Ekipler harekete geçti. Bursa Ankara yolunda polisler uygulamalara başladı. Ekipler gelen otobüsleri durdurarak kontrol ediliyor. Otobüslerdeki oturma düzenleri tek tek ekipler tarafından kontrol edildi. Maske takmayan yolcular ise polisler tarafından uyarıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet